Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Setmana de la Malvasia de Sitges

La població del Garraf promociona la seva beguda més tradicional

Setmana de la malvasia de Sitges

Setmana de la malvasia de Sitges

La malvasia forma part de la història de Sitges i és una de les seves singularitats gastronòmiques i culturals més preuades. Per segon any s’hi celebra la Setmana de la Malvasia, en què fins al 16 de febrer 17 establiments de restauració serviran elaboracions pròpies maridades amb malvasia de Sitges, com el Blanc Subur (100% malvasia de Sitges). Els menús als restaurants van dels 14 als 54 €, mentre que el preu de les tapes amb la copa de Blanc Subur es pagaran entre els 3 i els 6 €.

Símbol tradicional
Si aneu a Sitges per gaudir de la malvasia, us serà molt fàcil identificar quins establiments hi participen, ja que tots lluiran una branca de pi, que és el símbol tradicional que indicava que en aquell local ja es disposava del nou vi de l’any. Aquest símbol servirà per combinar aquesta tradició de la història vinícola del país amb l’especialitat local, la malvasia.

Creativitat i maridatges
A més, alguns restaurants i bars preparen receptes ben singulars amb aquest vi sitgetà, com la crep Suzette amb malvasia Dolça, una bavaresa de fruita amb vi Blanc Subur i gelat de llimona, un risotto amb l’escumós Monembasia i trufa, peres dolces amb malvasia o un socarrat de taronja amb caramel de malvasia i escuma de xocolata blanca.

D’altres faran maridatges, com el de xips de carxofa i moniato amb malvasia seca, la terrina de pa amb tomàquet, mató i anxoves amb Blanc Subur, el pop roquer amb cansalada i trinxat d’espigalls amb l’escumós Monembasia o un bescuit gelat de codony amb cruixent d’avellanes i malvasia dolça.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: