S’organitzarà de forma estable cada primer dissabte de mes i s’hi vendran productes de proximitat
Mercat de la Terra
Una vintena de productors inauguren el dissabte 2 d’agost el Primer Mercat de la Terra Slow Food a Sitges, un espai on s’exposaran i es vendran productes de proximitat amb l’objectiu d’escurçar les distàncies entre productors i consumidors. Així, de forma contínua, cada primer dissabte de mes, a les 17.30 h, els jardins del Retiro acolliran parades de fruita, verdura, gall del Penedès, ous, pa, farina, embotits, vins, cervesa artesana, formatge, xocolata i mel.
Un dels objectius principals del Mercat de la Terra és esdevenir un referent d’educació al gust, als bons costums alimentaris, i salvaguardar la biodiversitat. “L’educació del consumidor és per a nosaltres tan important com el coneixement i aconseguir la connexió directa entre productor i consumidor”, remarca Luna Coppola, coordinadora del mercat. “Creiem que un consumidor responsable pot triar on comprar i ajudar el productor en la seva tasca diària”.
Mercats de la Terra
Els Mercats de la Terra tenen com a objectiu crear una xarxa de venda de proximitat d’aliments de qualitat oferts i produïts per pagesos, ramaders, pescadors i transformadors, seguint un protocol de producció que respon als conceptes de bo, net i just, amb productes que siguin locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals de respecte al medi ambient i al treball, i que finalment tinguin un preu correcte per a qui els compra i per a qui els produeix.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia