Els dies 1 i 2 de juny tindrà lloc la novena edició de Benvinguts a Pagès La Festa arreu de Catalunya. La festa de la pagesia catalana torna a celebrar-se durant la primavera per aprofitar les bones temperatures i la campanya del sector fructícola i hortícola, com a resposta a una demanda traslladada per professionals del sector primari.
Benvinguts a Pagès és un projecte que va néixer el 2016 en el marc de la candidatura de Catalunya, Regió Europea de Gastronomia, per tal de donar a conèixer la feina de la pagesia catalana a tota la ciutadania. Els productors/es obren les portes de les seves granges i obradors i mostren el treball que fan diàriament conreant el camp o amb la pastura. És la manera de posar en valor l’origen de tot allò que mengem i visibilitzar qui hi ha darrere dels aliments que arriben a les nostres taules, així com una oportunitat per apropar-se a les explotacions i omplir el rebost comprant directament als productors/es.
L’oferta de productors/es agroalimentaris/es es complementa amb altres agents turístics que contribueixen a la promoció del producte local i de proximitat.
Tots ells es poden visitar, prèvia reserva, durant La Festa, el cap de setmana de portes obertes gratuïtes, l'1 i el 2 de juny i que enguany ofereix més de 450 experiències agroturístiques que s'organitzaran de manera simultània a tot Catalunya, però Benvinguts a Pagès també proposa activitats durant Tot l’Any, ja que des del 2021 hi ha una oferta sostinguda de visites de pagament a explotacions que inclouen un taller experiencial.
Aquesta iniciativa de la Generalitat s’ha convertit en una acció de promoció a la comercialització dels productes i de suport a les explotacions agroalimentàries i pesqueres participants dirigida a la ciutadania en general però, sobretot, al públic familiar, sènior, foodie i jove.
Enguany, els visitants podeu fer la reserva prèvia i organitzar la ruta a la web de Benvinguts a Pagès.