Troba la teva recepta

10 estris que no poden faltar a la vostra cuina

Us expliquem quins són els més utilitzats i quina funció tenen!

CUINA.CAT

28/03/2018

El món dels estris de cuina és pràcticament il·limitat. N'hi ha de grans i de petits, de versàtils i de destinats a una única funció, de senzills i de complexos, de metall, de fusta, de silicona, de plàstic... No us deixeu aclaparar per tanta oferta, però! Aquí us explicarem quins són els utensilis més emprats a les millors cuines, per a què serveixen i en quin moment cal utilitzar-los.

01 Varetes

Varetes

Varetes

Formades per filferros en forma de campana que, units, li atorguen una estructura lleugerament esfèrica. S’utilitzen per emulsionar, muntar i barrejar productes de naturalesa aquosa o cremosa. Són ideals per fer clares a punt de neu, batre ous, muntar nata o remenar la crema catalana. La seva estructura ens permet incorporar aire sense cap problema. Ara bé, aneu amb molt de compte si el producte és massa espès o dur, ja que les varetes es podrien trencar.

02 Espàtula

Espàtula

Espàtula

Amb forma de cullera totalment plana, té les puntes arrodonides i està feta d’una sola peça que acostuma a ser de fusta o de plàstic resistent a les altes temperatures. És l’estri més versàtil de l'univers culinari, ja que es pot fer servir per remenar tota mena d'elaboracions, des d’un sofregit fins a un estofat o un risotto.

03 Cullerot

Cullerot

Cullerot

És semblant a un cassó petit amb un mànec llarg i vertical. S’utilitza bàsicament per servir elaboracions caldoses. Tot i que se’n poden trobar de molts materials, generalment són metàl·lics. També hi ha cullerots amb forats que podeu fer servir com una escumadora.

04 Ganivets

Ganivets

Ganivets

A la vostra cuina no hi pot faltar un arsenal nodrit de ganivets. Aquí us donem algunes idees que us ajudaran a treballar el producte amb més garanties: el ganivet del xef (molt versàtil, de fulla gruixuda i pesada), el ganivet de carn (per tallar els filets, de fulla forta i estreta), el ganivet de pa (de fulla dentada), el ganivet per pelar (curt i que permet un control ferm sobre l'aliment), el destraló (de fulla rectangular, ampla i pesada, ideal per tallar grans trossos de carn)...  

05 Rasqueta

Rasqueta

Rasqueta

És la reina de les planxes, ja que la seva forma triangular i lleugerament afilada per la part de sota permet agafar perfectament els aliments per donar-los la volta sense cremar-se els dits. També és ideal per recollir la xocolata fosa de sobre el marbre en el procés de temperar-la.

06 Escumadora

Escumadora

Escumadora

És un utensili dissenyat especialment per aïllar l’escuma que alliberen els ingredients d’un brou, quan l’aigua comença a bullir. Consta d'un mànec llarg i d'una superfície rodona foradada. També la podeu fer servir per treure productes de dins l’oli calent.

07 Pinzell de silicona

Pinzell de silicona

Pinzell de silicona

Té diverses utilitats, però bàsicament serveix per pintar de forma uniforme els aliments, sovint per una qüestió estètica. Per exemple, s’utilitza per pintar postres casolanes o panades, entre d’altres. També es fa servir per engreixar els motlles abans de posar-hi la massa, per tal que després sigui fàcil de retirar i no quedi enganxada. Els productes de pastisseria com les coques es pinten amb ou o amb almívar. D’altre banda, les carns i els plats mariners es solen pintar amb salses, marinades o oli. Una altra de les nombroses utilitats que pot tenir aquest estri és eliminar l’excés de farina del pa.

08 Llengua

Llengua

Llengua

És una peça de plàstic, generalment de silicona, dissenyada de tal manera que permet recollir tot el que hi ha al recipient sense deixar-ne cap rastre. També la podeu fer servir per remenar salses i sofregits, però heu d’anar amb molt de compte, ja que és molt sensible a les altes temperatures i se li podrien desfer les puntes.

09 Mànega de pastisseria

Mànega de pastisseria

Mànega de pastisseria

És totalment indispensable per als pastissers. Aquest estri, que consta d’un con o un cilindre amb un filtre, permet deixar anar, amb molta precisió i de forma controlada, els aliments viscosos que hi introduïm (com xocolata o crema). Si en teniu, podreu decorar els productes de rebosteria al vostre gust!

10 Motlles de pastisseria

Motlles de pastisseria

Motlles de pastisseria

Aquestes peces serveixen per donar la forma que desitgem a la massa. N'hi ha de diversos materials: silicona, plàstic, metall... Poden ser desmuntables, extensibles, amb formes múltiples, amb figures i personatges, etc. També hi ha motlles especials per fer cupcakes. Els pastissers tenen un estri similar per donar forma a les galetes, que talla la massa donant-li l'aspecte desitjat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jul

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

20 jul

VI VinyaSons Ametller Origen

El VinyaSons Ametller Origen d'enguany presenta 12 experiències en què conflueixen la gastronomia, el...

20 jul

Capvespres a Món Sant Benet 2018

Sant Benet té memòria. Sota les seves pedres s’amaguen històries sorprenents que val la pena...

21 jul

XVI Festival de Música a la Vinyes

El 22 de juny i el 21 i el 28 de juliol, Subirats (Alt Penedès) acull el XVI Festival de Música a les...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto