CUINA.CAT
01/04/2019Restaurant Windsor
Tot i que no hem tingut un hivern gaire fred, ara que ja és primavera segur que us ve més de gust gaudir d’un àpat a l’aire lliure. Una bona opció, en aquest sentit, és la terrassa del Windsor, en ple Eixample de Barcelona, on tindreu l’oportunitat de degustar alguns dels plats de la carta del local, inspirada en els productes de temporada i de quilòmetre zero, que els xefs Carlos Alconchel i David Rodríguez preparen cada dia per oferir als comensals.
Carxofes
A l’abril, la carxofa continua sent la gran protagonista de la gastronomia del Prat de Llobregat, amb dues cites que heu d’apuntar-vos al calendari. En primer lloc, el dia 7 se celebra la Carxofada, una festa amb accent familiar, gust local i música i activitats per a tots els públics. El cap de setmana següent, el dia 14, i per posar el punt final a les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, arriba el torn de l’Escarxofa & Jazz, amb la presència d’algunes de les millors formacions de jazz del país.
Llonganisses
Si us calia alguna excusa per visitar Prats de Lluçanès i us agraden les coques dolces i les llonganisses, ja no cal que continueu buscant, perquè el municipi osonenc ofereix una ruta gastronòmica que us permetrà gaudir de tots dos productes mentre recorreu els seus carrers. Es tracta de la Ruta de la Coca i la Llonganissa, en què participen vuit establiments del municipi, que ofereixen coques i llonganisses per a tots els gustos.
La coca pot ser de forner, de pasta de pa, amb sucre pel damunt o amb un raig d’anís. O pot ser de brioix, amb pinyons i fruita confitada, o pot ser de pasta fullada. La llonganissa es pot inspirar en l’estil de pagès o en el model artesà. El cas és que a Prats de Lluçanès les podreu tastar totes!
Tataki a la Maresmenca
Coincidint amb el desè aniversari del Mandarin Oriental i amb el tancament del Sant Pau, el restaurant Moments estrena un menú de degustació que és un homenatge a la cuina que durant 30 anys Carme Ruscalleda ha ofert al restaurant de Sant Pol de Mar. Per això, Raül Balam ha creat el menú Sant Pol-Tòquio-Barcelona.
A través d’una quinzena de propostes, el nou menú del Moments fa un repàs a la cuina que ha marcat la gastronomia de les últimes dècades i que ha viatjat i s’ha deixat influenciar, sense perdre mai de vista la importància del producte, amb plats amb tocs asiàtics i mediterranis.
Faves
El 13 d'abril, Valls celebra la segona edició de la jornada gastronòmica de la fava, amb la previsió de servir-hi més de 1.600 plats de faves a la catalana. La festa començarà de bon matí i podreu comprar els tiquets per a la degustació als diferents restaurants de Valls que hi col·laboren, així com a l'Oficina de Turisme o a la plaça del Pati, el mateix dia de la festa.
A més, com a novetat d'enguany, es farà un concurs de pelar faves manualment, en què podran participar els adults i els petits en dues categories, i guanyar premis molt interessants. D'altra banda, en el marc d'aquesta jornada gastronòmica de la fava, una vintena de restaurants del municipi preparen plats especials per incloure les faves als menús, entre l'1 i el 21 d'abril.
Peix blau
De la sardina de Blanes se’n parla en un refrany del segle XV, on queda palès que el peix pescat en aquesta vila era reconegut i apreciat arreu de Catalunya. De fet, la presència de peix a les taules catalanes està documentada des de fa molts anys i forma part inequívoca de la Quaresma. Per tot això, a Blanes organitzen, a l’abril, les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau, on els visitants tenen l’oportunitat de conèixer i tastar les virtuts d’aquest producte i descobrir com el preparen els restaurants del municipi selvatà, amb receptes tradicionals i d’altres de més originals.
Plat a HaHa
Haha vol dir ‘mare’ en japonès, i les germanes Ruth Jiménez i Rebeka Brown li han dedicat el seu nou restaurant. Es tracta d’una izakaya, amb una carta amb especialitats japoneses que es combinen amb productes locals, com la sardina, el tomàquet i la tòfona, i es transformen en propostes com l’arròs yakimeshi d’anguila del delta de l’Ebre i salsa teriyaki; el calamar en miso dolç, i el sukiyaki de wagyu amb tòfona, entre d’altres. Des del moment de la concepció del restaurant, les germanes Jiménez han tingut clar que volen que els comensals s’hi trobin com a casa, no només per la proposta gastronòmica, sinó també per l’ambient.
'Food trucks'
Una vintena de caravanes de menjar, deu tipus de cerveses artesanes a la Fira de la Cervesa Artesana, un Mercat Vintage i moltes activitats més ambientades en l’estètica dels anys 50 i 60. Tot això us espera, el 6 i el 7 d’abril, al Food Trucks Festival, que se celebra al Parc dels Xiribecs d’Amposta. En aquesta edició, l’esdeveniment passa a tenir un dia més i, com a novetat, entre les diferents parades de menjar amb rodes, aquest any n’hi haurà una amb plats sense gluten i una d’especialitzada en menjar japonès. En podreu gaudir juntament amb totes les activitats d’aquell cap de setmana a la capital del Montsià.
All Those Food Market
L’All Those Food Market es fa gran i arriba a la desena edició a l’escenari del Teatre Nacional de Catalunya (jardins i interior), els dies 6 i 7 d’abril, després d’haver celebrat la darrera edició al Museu Marítim. Com sempre, hi trobareu formatges, melmelades, olis, pastisseria sense gluten, embotits i molts altres productes artesanals, que ompliran els passadissos del TNC i us serviran per donar la benvinguda a la primavera de la manera més gormanda. Hi seran alguns dels restaurants més destacats de la ciutat, com el Gresca, The Fish and Chips Shop, Masala 73, La Porca i Tapes 24, entre d’altres.
Alimentació saludable
El darrer cap de setmana d’abril, Torroella de Montgrí acull una nova edició de L’Empordà, Cuina i Salut, una fira que reivindica els beneficis d’una alimentació conscient i de qualitat. Per això, s’hi duen a terme diverses activitats per promocionar els productes de quilòmetre zero, com conferències, tallers i espectacles infantils.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.