Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 productes imprescindibles per fer un bon vermut

Tot per fer el vermut a casa

19/03/2021

Ara fa just un any del confinament, en què el vermut als balcons va ser tot un èxit. Per això hem volgut fer un recorregut de cap a cap del país per adquirir els productes imprescindibles per fer un aperitiu casolà i saborós. No ens hi ha faltat cap detall: des de les olives fins al sifó!

01 La Masrojana

La Masrojana

Olives (La Masrojana)

Encetem el vermut amb olives de proximitat. Aquesta empresa familiar del Masroig elabora especialitats d’olives regionals del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, respectant els processos tradicionals.

02 Avellanes

Avellanes

Fruita seca (Ca Rosset)

La fruita seca no pot faltar en un bon vermut. Hem triat avellanes torrades del Camp de Tarragona, conreades, recol·lectades i torrades al punt per Ca Rosset, a Vilallonga del Camp. 

03 Morro Fi

Morro Fi

Vermut (Casa Mariol)

L’estrella del nostre aperitiu. Blanc o negre, el vermut de Casa Mariol, originari de Batea (Terra Alta), és una aposta segura. La botiga a Barcelona és a la zona de la Sagrada Família.

04 Espinaler

Espinaler

Salsa per a l'aperitiu (Espinaler)

La salsa imprescindible per amanir la teca del vermut, ja siguin escopinyes o xips. I la d’aquesta empresa maresmenca, de recepta familiar, és un clàssic indiscutible. La trobareu a Vilassar de Mar, on també podreu fer el vermut en família. 

05 Xips de patates

Xips de patates

Xips (Patates Torres)

Les xips formen part de l’imaginari dels aperitius, però cal que la matèria primera sigui de bona qualitat per assegurar-nos l’èxit. 

06 Sifó

Sifó

Sifó (Geiser)

El sifó Geiser és una de les naus capitanes de la firma vallesana de Terrassa, Sanmy, que n’elabora des de finals del segle XIX amb una recepta centenària. Bombolles que alegren el got de vermut.

07 Escopinyes al natural

Escopinyes al natural

Escopinyes (Can Rot-Xardà)

Les llaunes de conserves del mar també són un element clau de l’aperitiu. Hem triat unes escopinyes al natural, però també ens servirien unes cloïsses o uns musclos d'aquesta botiga de Riells i Viabrea (la Selva).

08 Llonganissa semicular

Llonganissa semicular

Llonganissa (Casa Sendra)

Arrodonim el vermut amb un embotit i ens decantem per una llonganissa semicular de Vic, que està amanida únicament amb pebre blanc mòlt i sal, cosa que li dóna un gust molt suau.

09 Anxoves de l'Escala

Anxoves de l'Escala

Anxoves (Anxoves de l'Escala)

Què seria del vermut dels diumenges sense les anxoves? Els filets en oli de les anxoves de l’Escala són tradicionals i d'un gust exquisit.

10 Formatges del Molí de Ger

Formatges del Molí de Ger

Formatge (Molí de Ger)

Apostem per un formatge pirinenc de llet de vaca, conservat amb oli d’oliva verge i herbes aromàtiques, de gust lacti i textura tova.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: