Ara fa just un any del confinament, en què el vermut als balcons va ser tot un èxit. Per això hem volgut fer un recorregut de cap a cap del país per adquirir els productes imprescindibles per fer un aperitiu casolà i saborós. No ens hi ha faltat cap detall: des de les olives fins al sifó!
La Masrojana
Encetem el vermut amb olives de proximitat. Aquesta empresa familiar del Masroig elabora especialitats d’olives regionals del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, respectant els processos tradicionals.
Avellanes
La fruita seca no pot faltar en un bon vermut. Hem triat avellanes torrades del Camp de Tarragona, conreades, recol·lectades i torrades al punt per Ca Rosset, a Vilallonga del Camp.
Morro Fi
L’estrella del nostre aperitiu. Blanc o negre, el vermut de Casa Mariol, originari de Batea (Terra Alta), és una aposta segura. La botiga a Barcelona és a la zona de la Sagrada Família.
Espinaler
La salsa imprescindible per amanir la teca del vermut, ja siguin escopinyes o xips. I la d’aquesta empresa maresmenca, de recepta familiar, és un clàssic indiscutible. La trobareu a Vilassar de Mar, on també podreu fer el vermut en família.
Xips de patates
Les xips formen part de l’imaginari dels aperitius, però cal que la matèria primera sigui de bona qualitat per assegurar-nos l’èxit.
Sifó
El sifó Geiser és una de les naus capitanes de la firma vallesana de Terrassa, Sanmy, que n’elabora des de finals del segle XIX amb una recepta centenària. Bombolles que alegren el got de vermut.
Escopinyes al natural
Les llaunes de conserves del mar també són un element clau de l’aperitiu. Hem triat unes escopinyes al natural, però també ens servirien unes cloïsses o uns musclos d'aquesta botiga de Riells i Viabrea (la Selva).
Llonganissa semicular
Arrodonim el vermut amb un embotit i ens decantem per una llonganissa semicular de Vic, que està amanida únicament amb pebre blanc mòlt i sal, cosa que li dóna un gust molt suau.
Anxoves de l'Escala
Què seria del vermut dels diumenges sense les anxoves? Els filets en oli de les anxoves de l’Escala són tradicionals i d'un gust exquisit.
Formatges del Molí de Ger
Apostem per un formatge pirinenc de llet de vaca, conservat amb oli d’oliva verge i herbes aromàtiques, de gust lacti i textura tova.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: