L'Home dels Nassos Enrique Marco
Abans de visitar aquest restaurant heu de tenir en compte diverses coses. En primer lloc, és millor que feu reserva, perquè hi ha poques taules. En segon lloc, no s'hi menja com en altres locals. Aquí, menjar és tota una experiència. Haureu de triar un dels tres menús que hi ha i gaudir dels escenaris i els plats que els componen, amb eines -no només coberts- que us donaran. Ja us explicaran com fer-les servir!
L'Home dels Nassos
Melcior de Palau, 62.
Tel. 633 19 76 67
La Mundana Enrique Marco
Marc Martín i Alain Guiard, propietaris del Santa Burg, van voler obrir una vermuteria i van acabar regentant un restaurant. La Mundana es defineix com a vermuteria gastronòmica: podeu fer-hi el vermut i acompanyar-lo d'un aperitiu, però quan els plats que us serveixen són ostres fumades o navalles amb llimona indonèsia, vol dir que això és molt més que una vermuteria de tota la vida.
La Mundana
Vallespir, 93.
Tel. 93 408 80 23.
www.lamundana.cat
Sants es Crema Enrique Marco
El nom crida l'atenció i la carta, també. En aquest restaurant, el xef, Jordi Bernús, és tot un expert a fer servir la graella i crear combinacions gairebé impossibles -s'ha de notar que ha passat per El Bulli- , com els peus de porc amb ostra, el colomí amb musclos i vinagreta i el moll de l'os amb gambes, entre d'altres. El toc fumat ho envaeix gairebé tot, però us assegurem que no se us farà pesat.
Sants es Crema
Comtes de Bell-lloc, 118.
Tel. 93 222 96 44.
Fo Bar Enrique Marco
Si, a més de menjar entrepans freds i calents, variats i amb pa del bo, podeu fer-ho en una terrassa al bell mig de la plaça més acollidora del barri, no teniu cap excusa per no acostar-vos al Fo Bar. Si no teniu gana, també hi podeu anar: tenen una carta de tes molt extensa i a la nit -o quan vulgueu- us poden servir un mojito o una caipirinha acabats de fer.
Fo Bar
Pl. d'Osca, 12.
Tel. 691 55 63 28.
www.fo-bar.com
Mitja Galta Enrique Marco
Xavier Insa, Manel Lòpez i Eli Castelló són els responsables d'aquest restaurant, al límit entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat (i per això té aquest nom: mitja galta en una ciutat i mitja a l'altra). El menú es basa en plats de cuina tradicional, com el trinxat amb cansalada, l'arròs amb tripa, la mitja galta de vedella guisada (que, ho heu endevinat, és el plat estrella) i la truita de bacallà i carxofes.
Mitja Galta
Constitució, 181.
Tel. 93 250 58 44.
www.mitjagalta.cat
Forn Baltà Enrique Marco
La coca de Sants (una coca semblant a la de vidre amb pinyons) i el pa antic són les dues especialitats d'aquest forn de pa, tota una institució al barri des de fa més de 80 anys. A més de la història i dels productes, té una altra singularitat: la farina se la fan ells mateixos des del primer dia. Potser és per això que un pa com el d'aquí no el tastareu enlloc més.
Forn Baltà
Sants, 117-119.
Tel. 93 339 54 85.
www.fornbalta.com
Llegums Montero Enrique Marco
Des de fa vint anys, per aquesta parada del Mercat de Sants han passat clients del barri per comprar llegums cuits -cal estalviar temps!- i altres plats preparats. Hi podeu comprar amanides, escalivada, mandonguilles, plats guisats de carn i de peix i postres casolanes. El menú és tan extens que, si voleu, podeu tancar la cuina de casa i no tornar-la a fer servir mai més.
Llegums Montero
Sant Jordi, 6. Mercat de Sants. Parades 45-46 i 53-54.
Tel. 93 491 28 46.
www.menjarscasolansmontero.com
Pizzeria Briciola Enrique Marco
És fàcil posar l'etiqueta italiana a qualsevol restaurant que faci pizzes. Però no hi ha dubte que La Briciola se la mereix: pizzes artesanes, plats de pasta fresca, amanides amb mozzarella de búfala (de debò!) i a uns preus raonables. Això és el que hi trobareu, i és el que passa quan dos italians, un de família calabresa i un altre de napolità, s'ajunten i obren un restaurant a Sants.
La Briciola
Olzinelles, 19.
Tel. 93 432 19 33.
www.pizzerialabriciola.com
Llet Crua Enrique Marco
Llet Crua va ser la primera botiga de formatge artesà de la ciutat de Barcelona, i amb una singularitat: els formatges es fan amb la llet sense pasteuritzar. Per què? Doncs perquè és més sana i manté més bé les propietats. Si us hi acosteu, Xevi Miró i Maria Carroll, els propietaris, us aconsellaran i us ajudaran a triar els millors formatges d'arreu del món. Els tenen tots. O gairebé tots.
Llet Crua
Càceres, 14.
Tel. 93 503 15 43.
www.lletcrua.cat
Izakaya Homo Sibaris
Els 'kushiages' -unes broquetes de carn i verdures arrebossades i fregides- són l'especialitat de l'Izakaya Homo Sibaris, un nom associat a la cervesa artesana i que també és el del local que tenen a la plaça d'Osca. Per a l'aventura japonesa, Guillem Laporta s'ha associat amb Atushi Takata, xef de l'Uribou, que va triar els 'kushiages' perquè mariden bé amb la cervesa.
Izakaya Homo Sibaris
Ciceró, 9.
Tel. 93 763 97 32.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: