Troba la teva recepta

10 llocs on gaudir de la gastronomia mallorquina

Ens n'anem a la capital de Mallorca, aprofitant que és estiu, per gaudir dels atractius turístics de la ciutat i, sobretot, de la seva gastronomia

CUINA.CAT

06/08/2019
01 La Pajarita

La Pajarita

La Pajarita

Amb un catàleg que supera els 40 tipus de torrons artesanals i els 60 de bombons, és comprensible que l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria no es pogués resistir a les temptacions que oferia La Pajarita. Fundada l'any 1872, actualment delecta el seu públic amb més de 500 productes selectes distribuïts entre dues botigues a Palma, una bomboneria i una xarcuteria, esdevenint, així, una marca gastronòmica de referència a la capital mallorquina.

02 Bar Joan Frau

Bar Joan Frau

Bar Joan Frau

Situat a l'icònic mercat de Santa Catalina, en el marc del barri més cosmopolita de Palma, en Pedro, en Biel i en Mario s'afanyen per atendre la ingent quantitat de clients que, afamats, volen gaudir dels plats del Bar Joan Frau. Una oferta de cuina casolana i tapes de gastronomia tradicional mallorquina han transformat aquest indret en una parada indispensable per prendre un mos a l'hora de berenar o a qualsevol moment del dia.

  • Bar Joan FrauPl. de la Navegació, s/n. Mercat Municipal de Santa Catalina.
  • Tel. 971 737 862.
03 Fornet de la Soca

Fornet de la Soca

Fornet de la Soca

Potser aquest és un dels establiments on es respecta més la tradició i passat gastronòmic de Palma. El Fornet de la Soca s'ha especialitzat en totes aquelles receptes que les noves generacions no coneixen, però potser les seves àvies sí: panades, cocarrois, quemullars, tortades i molts més brioixos que representen la dolçor única de Mallorca.

A més a més, totes les creacions s'elaboren amb farines autòctones, cosa que aporta un caràcter singular als productes. Si aneu de viatge a l'illa, visiteu aquest local amb l'estómac buit, ja que tenen tants elements desconeguts a la Península que us costarà decidir-vos!

04 Cuit

Cuit

Cuit

Can Calent és un restaurant famós a l'illa gràcies a l'experiència culinària dels germans que el regenten: en Miquel i en Joan Calent. Tot i això, en Miquel és també al capdavant dels fogons del Cuit, el restaurant que encapçala l'Hotel Nakar de Palma. Entre plats tradicionals de temporada i cuina artesana de Mallorca, podeu gaudir de l'espectacular paisatge de la ciutat que ofereix la terrassa, des d'on es pot veure el centre històric, la catedral, el castell de Bellver i la badia de Palma.

  • Cuit. Av. de Jaume III, 21.
  • Tel. 871 51 00 46.
05 Ca'n Joan de s'Aigo

Ca'n Joan de s'Aigo

Ca'n Joan de s'Aigo

Pocs establiments aconsegueixen veure tot un segle. Per això, Ca'n Joan de s'Aigo és un local tan emblemàtic de la capital mallorquina, i és que ha vist el seu desenvolupament durant tres segles. El fundador d'aquesta centenària gelateria, Joan de s'Aigo, es dedicava a collir neu a la serra de Tramuntana per dur-la a les 'cases de neu', però la seva idea de barrejar gel amb sucs de fruites va encantar als habitants del municipi.

Si ja de per si això és suficient per considerar-la una botiga excepcional, cal remarcar que també és una de les primeres xocolateries d'Europa. Tot aquest còctel d'innovacions fa que la població visiti freqüentment aquest local històric, transformant-lo en una icona de Palma.

06 Colmado Santo Domingo

Colmado Santo Domingo

Colmado Santo Domingo

Una de les botigues mallorquines plenes de bat a bat amb tot tipus de productes artesans és, com diu el seu nom, el Colmado de Santo Domingo. Especialitzat en sobrassada de l'illa, feta com abans i amb la millor matèria primera, també en tenen de porc negre, creuat i blanc. 

Com es tracta, precisament, d'un d'aquests colmados que tan bé coneixem aquí, als estants que arriben fins al sostre hi ha formatge, licors, fruits secs, confitures casolanes, pa de figues i altres productes de la terra. Per altra banda, el servei és personalitzat, de manera que deixeu-vos aconsellar per tal de trobar la sobrassada que més us agradi!

07 Forn Fondo

Forn Fondo

Forn Fondo

L'ensaïmada és, sens dubte, un dels productes més típics de Mallorca, i a Forn Fondo les elaboren des de fa més d'un segle. Un establiment històric regentat per la família Llull que prepara aquest brioix en la seva varietat més tradicional, llis o amb cabell d'àngel, i d'altres formes per a tot tipus de paladars: amb nata, xocolata, albercocs, figues, sobrassada, crema cremada... A més a més, el seu producte estrella té el segell de garantia de Denominació d'Origen "Ensaïmada de Mallorca", cosa que fa que la botiga sigui una visita obligatòria.

08 D'Origen

D'Origen

D'Origen

Si voleu tastar productes de l'illa sense por que us enganyin, heu d'anar a D'Origen, una botiga en la qual tots els productes tenen la denominació d'origen mallorquina. Vins, coques i envasats són alguns dels productes que es poden trobar en aquest establiment situat dins del mercat El Olivar, tots amb la seva indicació oficial que es tracta d'un element 100% de la terra.

  • D'Origen. Pl. de l’Olivar, s/n.
  • Tel. 971 72 87 78.
09 Moltabarra

Moltabarra

Moltabarra

Moltabarra sembla un bar de tapes més entre el ventall d'ofertes turístiques de Palma, però no us equivoqueu, perquè guarda uns secrets que el diferencien d'altres locals. A més de les tapes habituals, es pot gaudir de sorpreses delicioses com la graellada vertical, la broqueta gegant, molt sol·licitada per la clientela, i el bom mallorquí. A més, també és perfecte per descansar i agafar forces amb la seva pròpia cervesa artesana: la Moltabirra.

  • Moltabarra. Pes de la Farina, 12.
  • Tel. 971 07 67 67.
10 Coca Toneta

Coca Toneta

Coca Toneta

És un local que té dos mesos de vida, però, tot i així, aposta per la reinvenció de la cuina mallorquina tradicional centrant-se, sobretot, en les coques de xeixa. A càrrec de la xef Maria Solivellas, a Coca Toneta es poden tastar coques de porcella negra, de ceba confitada i romaní i altres creacions que rememoren el passat de Mallorca, amb un punt d'avantguardisme.

Si teniu l'oportunitat, aprofiteu el vostre viatge i gaudiu d'un àpat tan típic de l'illa amb la vista de la ciutat que ofereix la terrassa de l'Hotel Sant Francesc. Un plat deliciós en un entorn únic.

  • Coca Toneta. Pl. de Sant Francesc, 5.
  • Tel. 971 49 50 00.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

07 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

07 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

08 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

18 nov - 08 des

XV Jornades gastronòmiques del 'Txuletón'

A partir del 18 de novembre el grup Sagradi Cocineros Vascos ofereix tres setmanes de jornades del 'txuletón',...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto