Troba la teva recepta

10 propostes per gaudir de la gastronomia a l'agost

Malgrat que encara fa calor, sempre tenim ganes de sortir de casa! Us deixem unes idees perquè us ho passeu bé entre aliments!

CUINA.CAT

31/07/2019
01 White Summer

White Summer

Empordà White Summer Festival

El White Summer Festival s'ha afermat com a esdeveniment cabdal de l'estiu, ja que des de la seva creació el 2012 s'ha desenvolupat fins aconseguir xifres més que notables: més de 400 expositors, una seixantena d'espectacles programats i més de 120.000 visitants a l'edició passada. I, com és evident, la gastronomia compta amb un espai molt destacat.

Entre tota la programació organitzada es pot gaudir de diversos tallers de cuina, conferències relacionades amb el món de l'alimentació i, és clar, degustacions de tot tipus. Totes les activitats s'acompanyen amb l'harmonia que transmeten els diferents grups i cantants confirmats que toquen en directe durant gran part del festival. Aprofiteu l'estiu entre música, gastronomia i festa!

  • Del 3 al 25 d'agost. A Pals (Baix Empordà).
02 Calabrasa

Calabrasa

Calabrasa

Si us agrada la carn i el peix a la brasa, preneu nota d'aquest restaurant que acaba d'obrir les portes al barri barceloní del Born. Una proposta en què les brases tenen tot el protagonisme i reivindiquen una de les coccions més tradicionals de la nostra cuina.

El xef Jesús Galán ha dissenyat una carta on també hi ha platets i tapes, com les cloïsses a la brasa, els musclos a la brasa i plats d'arròs al carbó, entre d'altres.

  • Calabrasa. Pg. del Born, 27
  • Tel. 93 310 07 86.
03 Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar

Firamar

No cal recordar que la trajectòria pesquera de Sant Pol de Mar es remunta a molts anys enrere. Un ofici mil·lenari del qual ha viscut el municipi des de la seva creació, cosa que s'ha desenvolupat a tenir la seva pròpia fira dedicada als productes del mar: la Firamar. Art, tècniques i molt de peix són els protagonistes d'aquest esdeveniment. 

Aquest cap de setmana es dedica a transmetre de manera didàctica el passat de la ciutat amb tallers i demostracions d'arts de pesca i, a més a més, es poden comprar productes relacionats amb el mar directament dels artesans del municipi. Per altra banda, la fira coincideix amb el Festival d'Havaneres de Sant Pol, cosa que anima les jornades amb aquesta música popular de principis del segle XIX. D'aquesta manera, Sant Pol de Mar celebra uns dies dividits en una part ludicofestiva, una de caire més educatiu i una tercera de venda i exposició d'elements del mar.

04 Contalles del Delta

Contalles del Delta

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors és el tardet, el moment en què el paisatge es transforma i es tenyeix dels colors de la posta de sol. Perquè tothom en pugui gaudir, MónNatura proposa contemplar aquest espectacle des d’una posició privilegiada, el Mirador 360º, a tocar de la llacuna de la Tancada, vora del mar i amb vistes que arriben fins als Ports i la serra del Montsià.

Aquest estiu, a més, a MónNatura s’ofereix l’experiència Contalles del Delta, en què un personatge ebrenc parlarà dels relats i les històries de la cultura popular, el paisatge i la gastronomia del Delta mentre es fa un tast de productes típics de la zona com l’arròs i els musclos, acompanyats d’una copa de vi i gaudint de la posta de sol a la bassa de la Tancada.

05 Boa-Bao

Boa-Bao

Boa-Bao

Tailàndia, el Vietnam, Laos, Cambodja, Malàsia, Indonèsia, les Filipines, Corea, el Japó i la Xina són els països protagonistes de la cuina del Boa-Bao, un restaurant que arriba a Barcelona amb una proposta inspirada en el menjar de carrer asiàtic i que inclou, a més, una cocteleria que aspira a sorprendre els comensals.

Al Boa-Bao no han reinventat res, sinó que aposten per mantenir-se fidels a les receptes tradicionals (n'hi ha 64, en total), com els rotlles de primavera i les samoses vegetarianes amb chutney de coriandre i menta, a més, és clar, dels 'gua baos', com el d'ànec a la pequinesa i el de llobarro.

  • Boa-Bao. Pl. del Doctor Letamendi, 1. Barcelona.
  • Tel. 93 454 43 32.
06 Firagost

Firagost

Firagost

Els dies 2 i 3 d’agost, Valls celebra la 65a edició del Firagost, la fira-exposició del camp català, una festa d’interès turístic nacional que s’ha convertit en la festa major del camp català. Cada any, els carrers de la ciutat s’omplen de parades on milers de visitants poden descobrir productes de l’agricultura i per a l’agricultura, la vinicultura, l’horticultura i la jardineria. Amb una presència cada vegada més gran d’expositors, enguany s’espera que hi participin més de 350 expositors.

La fira es divideix en diversos espais, que faciliten la circulació de persones segons l’interés de cadascú. Per exemple, les parades d’alimentació artesanal se situen al carrer del Teatre, mentre que la maquinària agrícola es concentra als voltants de l’estació, i la ceràmica i l’artesania s’ubiquen a la plaça del Quarter i al carrer de Francesc Català Roca.

  • El 2 i 3 d'agost. A Valls (Alt Camp).
07 image

image

Festa de Sant Magí

La relació entre Tarragona i l'eremita Sant Magí és molt estreta i es remunta a inicis del segle IV dC. Es diu que va evitar l'esclat de la muralla de la ciutat i va ser el responsable de l'aparició del riu Gaià. El municipi ret homenatge a un dels seus patrons en la que és la gran celebració de l'estiu, la Festa de Sant Magí.

Com que la llegenda diu que aquest personatge va crear el riu que creua Tarragona, les jornades del 15 al 19 d'agost estan estretament relacionades amb l'aigua. Es porten a terme activitats tan líquides i refrescants com la Sindriada, una vetllada entre música i talls de síndria, o la Revetlla Remullada, on els assistents són ruixats amb aigua.

Els amants de la cultura no han de patir, ja que també es reserva un gran espai per a representacions sobre les perícies realitzades per Sant Magí. Finalment, i com és evident, els actes tradicionals són a l'ordre del dia. El dia 19 es fa una exhibició castellera, així com una processó que finalitza amb una espatarrant priotècnia disparada en honor del sant.

08 Melons

Melons

Fira del Meló 2019

Cada any, Artesa de Segre ret homenatge a Sant Bartomeu amb unes jornades festives a l'agost i els carrers s'omplen d'activitats diverses, cosa que resulta en una simbiosi entre la modernitat i la tradició. A banda d'això, hi ha un element que guanya molt de protagonisme en aquestes dates, una fruita molt coneguda al municipi: el meló.

El conreu d'aquest aliment en terres de secà l'ha convertit en el reclam principal de la Fira de Sant Bartomeu, raó per la qual compta amb actes dedicats exclusivament a aquesta fruita. Es porten a terme degustacions de receptes amb meló i també es munta un mercat que dóna la possibilitat de comprar-ne directament als productors. Tant si us agrada la festa, la història d'una ciutat o us encanta el meló, heu de visitar Artesa de Segre durant aquests dies!

09 XIV Mostra Gastronòmica de Llinars del Vallès

XIV Mostra Gastronòmica de Llinars del Vallès

XIV Mostra Gastronòmica de Llinars del Vallès

Llinars del Vallès organitza per 14a vegada la Mostra Gastonòmica, unes jornades que formen part dels actes previs a la festa major del municipi. Tot un cap de setmana dedicat a la cuina de la ciutat on els assistents poden degustar tot tipus de creacions amb productes de la zona.

La mostra, que converteix Llinars del Vallès en l'epicentre gastronòmic de la comarca, porta una oferta dels millors aliments de la zona, així com exemples de les seves aplicacions a la cuina. Unes jornades ideals tant per a 'foodies' com per a gurmets en les quals s'assenyala la importància i versatilitat de la producció del territori!

10 Avellanes

Avellanes

39a Fira de l'Avellana

A Riudoms fa més de 400 anys que, a l’agost, celebren la mateixa festa, la Fira de Sant Llorenç, que a més inclou un homenatge a un dels productes més reconeguts del Baix Camp: l’avellana. El segon cap de setmana d’agost coincideixen totes dues fires (enguany, la de Sant Llorenç arriba a l’edició 420, i la de l’avellana, a la 39), i pel que fa a l’avellana suposa la celebració de xerrades, concerts i degustacions de producte.

Tot plegat, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció d’una fruita seca que, a Catalunya, i especialment al Camp de Tarragona, té una importància cabdal que cal preservar.

  • Del 9 a l'11 d'agost. A Riudoms (Baix Camp).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

23 nov

VI Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

Amb l’objectiu de reivindicar l’autèntica calçotada i la cuina del calçot, l’Ajuntament...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto