Wonton
La sopa wonton és la suma de dues elaboracions. D'una banda, el brou (de pollastre, normalment) i el wonton, un ravioli de pasta farcida amb carn o peix. Un plat lleuger i de cullera que trobarem a moltes gastronomies orientals. Al restaurant Out of China, on fan cuina tradicional xinesa autèntica, podeu tastar la sopa de wonton, però també d'altres com la de pollastre i fideus i l'agripicant.
Out of China. Aribau, 112. Barcelona. Tel. 93 451 55 55. Web
El restaurant Hungaryto
Típic d'Hongria, el gulasch és una mena de sopa i/o estofat de carn amb verdures i amb el toc característic de la 'paprika', així com d'altres espècies. Considerat un plat casolà i amb variants segons la regió, és fàcil de preparar, tot i que la carn requereix cocció llarga. Un plat popular que podeu tastar al restaurant Hungaryto de Barcelona, tot triant entre el gulasch de vedella (picant), el de garró fumat amb mongetes i el de tres carns (vedella, xai i cabra).
Hungaryto. Aragó, 353. Barcelona. Tel 93 208 03 28. Web
La sopa del restaurant S'Engolidor, en Menorca
Una recepta típica menorquina basada en els tomàquets de temporada. Una sopa d'estiu que combina aquesta hortalissa amb ceba, pebrota, all i aigua. S'hi sol afegir pa torrat i es pot menjar freda i acompanyada de figues, peres o meló. Tasteu-la a S'Engolidor, una antiga casa de camp avui integrada al nucli urbà d'es Migjorn Gran, amb una terrassa amb vistes al barranc, on elaboren cuina menorquina autèntica.
S'Engolidor. Major, 3. Es Migjorn Gran (Menorca). Tel 971 37 01 93. Web
El restaurant Tramonti 1980
Els llegums i les verdures són els ingredients essencials de la minestrone, la típica sopa italiana, que el restaurant Tramonti 1980 té a la carta. Al local, un clàssic de la gastronomia italiana de la capital catalana, hi trobareu plats i receptes amb història, recuperades, apreses o inventades. En alguns casos, la minestrone, una versió de la minestra de verdures amb brou, es pot complementar amb pasta o arròs.
Tramonti 1980. Av. Diagonal, 501. Barcelona. Tel. 93 410 15 35. Web
El restaurant Ramen-Ya-hiro
Són els fideus japonesos amb brou (i més!) que triomfen arreu. La clau del ramen és, precisament, el brou, aromàtic i fet amb tot tipus d'ingredients. Sol portar salsa de soja i n'hi ha de carn, de pollastre, de peix i vegetal. Diuen que la versió que en fan al Ramen-Ya-hiro és una de les millors, però per menjar en aquest restaurant barceloní segurament haureu de fer cua. L'espera, però, val la pena.
Ramen-Ya-hiro. Girona, 164. Barcelona. Tel. 93 002 84 41. Web
Plat de masoor dal, una sopa índia
Un plat molt habitual de l'Índia, més o menys especiat, segons el cuiner. És una mena de crema espessa a base de llenties vermelles -sense pela i més suaus i digestives-, que se sol servir com a aperitiu o de primer plat. Una proposta apta per a vegans. Tasteu la que fan al restaurant indi Vindaloo de Sabadell, on tenen una àmplia selecció de menjar de l'Índia i del Nepal.
Ves-hi! Vindaloo. Gràcia, 102, Sabadell (Vallès Occidental). Tel. 93 706 96 95. Web
Feijoada
La tradicional sopa brasilera de 'frijol' negre i carn de porc es pot considerar el plat nacional del Brasil, tot i que també forma part de la gastronomia portuguesa (en aquest cas, amb les mongetes, blanques o vermelles). Tasteu-lo a ritme de samba al Cantinho Brasileiro, on també podreu degustar brous com el 'feijao' i el 'comotó'.
Cantinho Brasileiro. Ample, 43. Barcelona. Tel. 93 268 14 22. Web
El restaurant Escairon
La sopa o potatge per excelència de Galícia que s'elabora amb verdures típiques de la zona ('grelos', 'berzas' o 'repollos'), mongetes blanques i patates, a les quals se sol afegir xoriç i/o cansalada. Un plat de cullera que trobareu a la carta del restaurant barceloní Escairon, especialitzat en cuina gallega casolana i de mercat.
Escairon. Fontrodona, 5. Barcelona. Tel. 93 442 93 29. Web
Platos del restaurant La Rosa del Desierto
L'harira és una sopa amb què s'acostuma a iniciar el primer àpat que trenca el dejuni del Ramadà. Un brou marroquí, equilibrat, molt nutritiu, amb verdures, llegums, cereals (pasta), carn i espècies, a més d'una farina especial per espessir-lo. Tasteu-la a la Rosa del Desierto, restaurant especialitzat en cuscús i amb ambientació de haima.
La Rosa del Desierto. Pl. Narcís Oller, 7. Barcelona. Tel. 93 176 89 56. Web
Nina Olsson, la cocinera propietaria del restaurant sueco Pappa Sven
La 'potatis och purjolöksoppa' o sopa de patata i porro (amb nata) és un brou típic de la cuina nòrdica que, si hi afegiu salmó, es transforma en una altra sopa clàssica de la zona, la 'laxsoppa'. Busqueu a Internet una recepta que fa Nina Olsson, la cuinera propietària del restaurant suec Pappa Sven, a Barcelona, on ofereix 'smörgåsbord', un buffet lliure que us permetrà tastar tot tipus de delicadeses sueques.
Pappa Sven. Villaroel, 22. Barcelona. Tel. 93 292 82 39. Web
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: