Troba la teva recepta

10 sopes d'arreu del món

'Qui menja sopes... se les pensa totes!' Nosaltres, sobretot, volem tastar-ne, per això n'hem seleccionat deu, amb els restaurants on podreu tastar-les i escalfar -i satisfer- el paladar

14/06/2018
01 Wonton

Wonton

Wonton, una sopa amb pasta farcida

La sopa wonton és la suma de dues elaboracions. D'una banda, el brou (de pollastre, normalment) i el wonton, un ravioli de pasta farcida amb carn o peix. Un plat lleuger i de cullera que trobarem a moltes gastronomies orientals. Al restaurant Out of China, on fan cuina tradicional xinesa autèntica, podeu tastar la sopa de wonton, però també d'altres com la de pollastre i fideus i l'agripicant.

Out of China. Aribau, 112. Barcelona. Tel. 93 451 55 55. Web

02 El restaurant Hungaryto

El restaurant Hungaryto

Gulasch, l'estofat hongarès de carn i 'paprika'

Típic d'Hongria, el gulasch és una mena de sopa i/o estofat de carn amb verdures i amb el toc característic de la 'paprika', així com d'altres espècies. Considerat un plat casolà i amb variants segons la regió, és fàcil de preparar, tot i que la carn requereix cocció llarga. Un plat popular que podeu tastar al restaurant Hungaryto de Barcelona, tot triant entre el gulasch de vedella (picant), el de garró fumat amb mongetes i el de tres carns (vedella, xai i cabra).

Hungaryto. Aragó, 353. Barcelona. Tel 93 208 03 20. Web

03 La sopa del restaurant S'Engolidor, en Menorca

La sopa del restaurant S'Engolidor, en Menorca

Oliaigua, de l'horta menorquina

Una recepta típica menorquina basada en els tomàquets de temporada. Una sopa d'estiu que combina aquesta hortalissa amb ceba, pebrota, all i aigua. S'hi sol afegir pa torrat i es pot menjar freda i acompanyada de figues, peres o meló. Tasteu-la a S'Engolidor, una antiga casa de camp avui integrada al nucli urbà d'es Migjorn Gran, amb una terrassa amb vistes al barranc, on elaboren cuina menorquina autèntica.

S'Engolidor. Major, 3. Es Migjorn Gran (Menorca). Tel 971 37 01 93. Web

04 El restaurant Tramonti 1980

El restaurant Tramonti 1980

Minestrone, el brou italià amb verdures

Els llegums i les verdures són els ingredients essencials de la minestrone, la típica sopa italiana, que el restaurant Tramonti 1980 té a la carta. Al local, un clàssic de la gastronomia italiana de la capital catalana, hi trobareu plats i receptes amb història, recuperades, apreses o inventades. En alguns casos, la minestrone, una versió de la minestra de verdures amb brou, es pot complementar amb pasta o arròs.

Tramonti 1980. Av. Diagonal, 501. Barcelona. Tel. 93 410 15 35. Web

05 El restaurant Ramen-Ya-hiro

El restaurant Ramen-Ya-hiro

Ramen, l'emperador de la sopa nipona

Són els fideus japonesos amb brou (i més!) que triomfen arreu. La clau del ramen és, precisament, el brou, aromàtic i fet amb tot tipus d'ingredients. Sol portar salsa de soja i n'hi ha de carn, de pollastre, de peix i vegetal. Diuen que la versió que en fan al Ramen-Ya-hiro és una de les millors, però per menjar en aquest restaurant barceloní segurament haureu de fer cua. L'espera, però, val la pena.

Ramen-Ya-hiro. Girona, 164. Barcelona. Tel. 93 002 84 41. Web

06 Plat de masoor dal, una sopa índia

Plat de masoor dal, una sopa índia

'Masoor dal', la sopa de llenties índia

Un plat molt habitual de l'Índia, més o menys especiat, segons el cuiner. És una mena de crema espessa a base de llenties vermelles -sense pela i més suaus i digestives-, que se sol servir com a aperitiu o de primer plat. Una proposta apta per a vegans. Tasteu la que fan al restaurant indi Vindaloo de Sabadell, on tenen una àmplia selecció de menjar de l'Índia i del Nepal.

Ves-hi! Vindaloo. Gràcia, 102, Sabadell (Vallès Occidental). Tel. 93 706 96 95. Web

07 Feijoada

Feijoada

'Feijolada'. Samba amb mongeta negra

La tradicional sopa brasilera de 'frijol' negre i carn de porc es pot considerar el plat nacional del Brasil, tot i que també forma part de la gastronomia portuguesa (en aquest cas, amb les mongetes, blanques o vermelles). Tasteu-lo a ritme de samba al Cantinho Brasileiro, on també podreu degustar brous com el 'feijao' i el 'comotó'.

Cantinho Brasileiro. Ample, 43. Barcelona. Tel. 93 268 14 22. Web

08 El restaurant Escairon

El restaurant Escairon

'Caldo gallego'. 'Haber grelos, hailos'

La sopa o potatge per excelència de Galícia que s'elabora amb verdures típiques de la zona ('grelos', 'berzas' o 'repollos'), mongetes blanques i patates, a les quals se sol afegir xoriç i/o cansalada. Un plat de cullera que trobareu a la carta del restaurant barceloní Escairon, especialitzat en cuina gallega casolana i de mercat.

Escairon. Fontrodona, 5. Barcelona. Tel. 93 442 93 29. Web

09 Platos del restaurant La Rosa del Desierto

Platos del restaurant La Rosa del Desierto

Harira, per trencar el dejuni

L'harira és una sopa amb què s'acostuma a iniciar el primer àpat que trenca el dejuni del Ramadà. Un brou marroquí, equilibrat, molt nutritiu, amb verdures, llegums, cereals (pasta), carn i espècies, a més d'una farina especial per espessir-lo. Tasteu-la a la Rosa del Desierto, restaurant especialitzat en cuscús i amb ambientació de haima.

La Rosa del Desierto. Pl. Narcís Oller, 7. Barcelona. Tel. 93 176 89 56. Web

10 Nina Olsson, la cocinera propietaria del restaurant sueco Pappa Sven

Nina Olsson, la cocinera propietaria del restaurant sueco Pappa Sven

'Potatis och'. El brou nòrdic de patata i porro

La 'potatis och purjolöksoppa' o sopa de patata i porro (amb nata) és un brou típic de la cuina nòrdica que, si hi afegiu salmó, es transforma en una altra sopa clàssica de la zona, la 'laxsoppa'. Busqueu a Internet una recepta que fa Nina Olsson, la cuinera propietària del restaurant suec Pappa Sven, a Barcelona, on ofereix 'smörgåsbord', un buffet lliure que us permetrà tastar tot tipus de delicadeses sueques.

Pappa Sven. Villaroel, 22. Barcelona. Tel. 93 292 82 39. Web

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 set

La Verema del Cava 2018

Amb l’arribada de la verema, onze cellers del Cava s’han unit sota la coordinació de l’Institut...

23 set

Tasta el Masnou

Tasta el Masnou és una activitat experiencial complementària a l’itinerari guiat 'El Masnou, terra...

17-23 set

Hotels amb DO

Del 17 al 23 de setembre, 21 hotels emblemàtics i amb història de Barcelona ofereixen, per setè...

23 set

El Masnou, Terra de Mar

Edificis modernistes, una casa d'indians molt singular, llegendes i una munió de vivències configuren...

Portada Cuina 219

HAMBURGUESA: ENS DEIXEM CAURE EN LA TEMPTACIÓ CÀRNIA

  • Un passeig per Formentera
  • Veïns del bo i millor del Parc Agrari

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto