Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 tendències que tot foodie ha de conèixer

Tot el que cal saber per ser foodies de debò

CUINA.CAT

20/02/2020

Us presentem una selecció de 10 tendències que no us deixaran indiferents. La vostra cuina, a la moda.

01 Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit, el superaliment vegà

Encara no heu tastat aquesta fruita exòtica? Des de fa un temps, la trobem en curris, hamburgueses i barbacoes veganes. És de textura carnosa i té una gran capacitat per absorbir els sabors. També es pot utilitzar per fer postres. Un consell, no us en mengeu les llavors crues; coeu-les o torreu-les.

02 Dieta cetogènica

Dieta cetogènica

La dieta cetogènica

La dieta cetogènica és baixa en hidrats de carboni i rica en greixos. És ideal per perdre pes però també per augmentar l'energia i millorar la salut. Compte! Teniu prohibits tots els carbohidrats excepte la verdura, els lactis i la fruita seca. I per a que us feu una idea, la ingesta de nutrients s'ha de calcular a partir d'un 70% de greixos, un 25% en proteïnes i només un 5% en carbohidrats. 

03 Estèvia

Estèvia

Edulcorants vegetals no calòrics

Reduir el consum del sucre mai ha estat tan fàcil. Us destaquem l'estèvia, un edulcorant que us farà la vida més dolça sense riscos per al cos.

04 Plat d'adobo

Plat d'adobo

La cuina filipina

Ho té tot per triomfar. És asiàtica i fa servir fermentats com el kimchi. Un tresor amagat que us animem a descobrir amb plats com l'Adobo (carn marinada) o fideus fregits al wok. 

05 Llavors de carbassa

Llavors de carbassa

Llavors per fer una amanida perfecta

Verdures, hortalisses, fruites... I, ara, també llavors: de cànem, lli, gira-sol, carbassa... Productes ben petits amb una aportació més que saludable. Doneu alegria a les amanides!

06 Kombutxa

Kombutxa

Fermentats

Des de fa un temps, el miso, el quefir i la kombutxa formen part del nostre vocabulari habitual però no per això els hem oblidat. La kombutxa és una opció saludable i refrescant que és dolça i àcida alhora. 

07 Postre de conte

Postre de conte

Menús inspirats en contes de nens

Els contes desperten la imaginació del nen que tot cuiner porta dins seu. El sex Raül Balam, del biestrellat Moments (Barcelona), serveix un menú inspirat en els contes més tradicionals: des de Hansel i Gretel fins als Tres Porquets. També el restaurant Deliranto (Salou), basa els seus menús en grans contes clàssics, com els de Dickens. 

08 Antioxidants

Antioxidants

Els antioxidants que vénen per quedar-se

Molts ja són típics de la nostra dieta mediterrània, però ara ens els mengem amb devoció per les seves virtuts rejovenidores, com el bròquil, l'all negre, la fruita vermella i els llegums. Us presentem els pròxims reis de l'antiaging: l'oli d'oliva verge extra, la xocolata negra, el raïm, la fruita seca i el bròquil. 

09 Sobres al tàper

Sobres al tàper

No malbaratar

Us pot sobrar menjar però no l'heu de llençar. Si al restaurant us sobra menjar al plat, demaneu que us el preparin per endur. Espigoleu els productes frescos. I amb l'aplicació TooGoodToGo, tindreu les millors receptes combinant les sobres. 

10 Baies d'arònia

Baies d'arònia

Les baies d'arònia

Us presentem les noves reines de l'alimentació saludable. Són petites, però trepitgen fort i vénen carregades de poder antioxidant. Atreviu-vos a tastar-les.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01 gen - 01 abr

Campanya cuina de la caça i de la tòfona 2020

Us animeu a tastar els plats relacionats amb la caça i la tòfona del Berguedà? La comarca promociona...

01 mar - 01 abr

Jornades gastronòmiques Vedella Vermella Menorquina 2020

L’illa de Menorca té una oferta gastronòmica de primera categoria, amb productes autòctons...

01 mar - 01 abr

Campanya gastronòmica del bacallà 2020

Tot el març, Sant Feliu de Guíxols celebra una nova edició de la Campanya Gastronòmica del...

04 abr

5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Voleu conèixer les possibilitats culinàries que ofereixen aquelles plantes que comunament s'anomenen...

Portada 238

ENROTLLA'T! RECEPTES RECARGOLADES, PERÒ FÀCILS

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Jérôme Quilbeuf i Rie Yasui

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto