Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
18 d'octubre de 2023

15 anys d'Enoteca a l'Hotel Arts

Una festa gastronòmica entre amics

Paco Pérez celebra 15 anys d'Enoteca a l'Hotel Arts de Barcelona

Paco Pérez celebra 15 anys d'Enoteca a l'Hotel Arts de Barcelona

La mateixa setmana que es presentaven el programa del Barcelona Gastronomic Forum i la gala de la guia Michelin 2024, properament a Barcelona, es va celebrar el 15è aniversari del restaurant Enoteca Paco Pérez, a l’Hotel Arts de Barcelona. Una quarantena de comensals van tenir la sort de gaudir d’un menú d’aniversari inoblidable i únic, preparat per un pletòric Paco Pérez juntament amb col·legues de la talla d’Oriol Castro (Disfrutar), Albert Raurich (Dos Palillos), Paolo Casagrande (Lasarte), Rafa Zafra (Amar i Estimar) i Hideki Matsuhisa (Koy Shunka). 

Castro, Casagrande, Zafra, Matsuhisha, Raurich i Pérez

Va ser un menú preparat a dotze mans a la cuina de l’Enoteca. Un festival, eminentment mediterrani i mariner, compost per 15+1 moments o plats creats per uns i altres: s’hi van poder tastar la mítica Gilda, del Disfrutar; l’escamarlà cru amb puré de mongeta del ganxet, del Koy Shunka; l’okizuke de gamba vermella XXL, de Raurich; la delicada ratlla amb salsa de champagne i caviar, de Zafra; les manetes de porc Duroc amb picadeta mediterrània, del Lasarte, i de l’amfitrió, les espardenyes en un sedós daurat d’ou de Reig, entre d’altres. El maridatge va estar a la mateixa alçada amb onze vins ben especials: com el Dom Pérignon Rossé 2008, l’any en què es va inaugurar l’Enoteca; altres exclusius de la vetllada, com el Sauvignon Blanc 2019 de Castell d’Encus (DO Costers del Segre), o els impressionants Álvaro Palacios 2007 (DOQ Priorat) o el José María Fonseca 2007, de Terras Gauda (DO Rías Baixas).

Menú d’aniversari 

Tots els cuiners repetien que s’ho havien passat molt bé, però ningú no en dubtava. La companyonia, les rialles i la complicitat eren evidents i tant servien ells mateixos els plats, vestits tots amb la mateixa samarreta commemorativa, com explicaven anècdotes de la jornada que havia començat al migdia a la terrassa del restaurant amb un arròs. Al final no hi podia pas faltar el pastís d’aniversari i un brindis per tot el que s’ha assolit i pel que vindrà. Per a Paco Pérez, “el futur d’Enoteca sempre estarà caminant al costat de l’excel·lència, del compromís amb la qualitat i la creativitat. A més, la sostenibilitat cada cop té més importància. Li auguro un futur, molt, molt important”. Actualment, l’Enoteca té dues estrelles Michelin i dos Sols Repsol.

IMG 20231019 WA0018

Durant aquests anys, apunta el també creador de l’oferta gastronòmica de Miramar (Llançà), Tast (Manchester), Arco (Gdansk) i L’Olivera (Peralada): “Hem ofert una infinitat d’elaboracions. Hi ha hagut plats convertits en clàssics perquè representen la filosofia d’Enoteca i perquè els clients en guarden un grat record, com l’arròs d’eriçons i tòfona; les espardenyes amb pilpil de la seva pell i budell de bacallà i cigrons, o la llagosta del cap de Creus amb la seva bolonyesa”. Per això, a partir del 19 d’octubre i tenint en compte la temporada dels productes, el Menú 15 Anys Enoteca Paco Pérez (220 €) estarà disponible amb plats inèdits i clàssics.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: