L’olla més gran de Catalunya torna a estar a punt per arrencar el bull el 16 de març en la dotzena edició del Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui. Durant els dos dies del Mercat (16 i 17 de març), el centre històric del municipi s’omple de parades de productes artesanals i d’activitats per a tota la família. Tot plegat amb l’objectiu de posar en valor la cuina termal i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat.
1.600 litres de brou
Amb capacitat per a 1.600 litres de brou, l’olla és la protagonista d’aquest mercat que preveu diverses coccions per repartir més de 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal. Atesa la gran demanda de l’edició anterior, enguany està previst cuinar més llegums: 100 kg de llenties i 250 kg de cigrons, que s’acompanyaran amb botifarra del perol, llardons i un bon raig d’oli d’oliva.
Al voltant de la gran olla, durant tot el cap de setmana del 16 i 17 de març, el centre històric de Caldes de Montbui s’omplirà d’una setantena de parades de productes gastronòmics i productes artesans, a més de diverses foodtrucks. El programa es completa amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a tota la família. Les parades s’instal·laran a les places U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pel carrer de Samsó. Tota la informació del Mercat de l’Olla està disponible a visiteucaldes.cat.
La proposta gastronòmica dels restaurants calderins
Amb l’objectiu d’oferir diferents exemples de gastronomia tradicional i termal, els restaurants de Caldes de Montbui participen al Mercat de l’Olla amb la proposta ‘Se’ns en va l’olla’, que consisteix en la creació d’un plat estrella que s’inclourà en cadascuna de les cartes dels restaurants de Caldes entre el 16 i el 24 de març.
La desena de restaurants que participen en la iniciativa proposaran un plat singular inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat.
A les cartes dels restaurants participants, s’hi podran trobar els plats següents, del 16 al 24 de març de 2024:
- Del Centre Cooperativa: capipota guisat amb botifarra de Ca l’Abel i cigrons menuts de Cal Parellada
- El Pasqualet: cuixes de pollastre rostides amb cervesa La Calderina, elaborada amb aigua termal
- El Pa Torrat: pizza termal
- El Remei: peus de porc amb bolets fets a la cassola
- Fika Brunch: cassoleta de la fira: estofat de cigrons de Cal Parellada amb verdures de la temporada i xiitake
- La Rectoria: peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya
- La Taperia de Caldes: bomba farcida de rostit de l’àvia
- Na Madrona: minestrone Genovese
- Robert de Nola: guisat de porc ibèric a l’antiga, amb prunes
- Rosset: escudella barrejada
Podeu trobar-ne més informació a la pàgina web www.visiteucaldes.cat.