Del 17 al 26 de març Roses acull la Ruta de Tapes i del Vi DO Empordà, un esdeveniment que enguany compta amb la participació de sis establiments més que l'any passat, sumant-ne un total de 83, que oferiran al públic assistent un ampli ventall de tapes rosinques fetes amb diferents productes empordanesos: bacó a baixa temperatura amb ou de guatlla aromatitzat amb tòfona negra; bunyol de calçot amb cruixent de pernil ibèric, blanqueta de vedella a l'antiga amb arròs, broqueta de gambot amb algues, i fins a més de 80 opcions de tapes diferents, que es maridaran amb vins, garnatxes, moscatells i escumosos dels cellers DO Empordà i que es podran gaudir per 3 € ('zurito' d'aigua o vi inclòs).
Concurs i guia d'establiments
A més de la guia i del mapa en paper, i amb l'objectiu de millorar l'experiència del públic, durant l'edició d'enguany els assistents podran instal·lar-se una aplicació mòbil que permetrà consultar la llista d'establiments, ubicacions, horaris, fotografies de cada tapa, establiments adaptats, etc. L'app ja està disponible i, a més d'opcions de personalització perquè cadascú faci el seu itinerari propi dins la Ruta, permetrà votar al concurs que s'organitza per escollir la millor tapa. Per fer-ho, s'hauran d'haver provat com a mínim 9 tapes, i entre tots els participants se sortejaran 5 premis consistents en talonaris nominals per gaudir de les tapes de l'edició de l'any vinent de manera gratuïta.
Per a més informació, cliqueu aquí.