El festival Ferments! estrena una nova edició. El dissabte 17 de maig, el pati del Museu de la Pell d'Igualada acull la sisena edició de la festa del ferment amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada i el mateix Museu de la Pell d'Igualada.
Emmarcada en la celebració del Dia Internacional dels Museus, la jornada inclou un mercat de productors locals, una oferta gastronòmica variada i activitats vinculades al món de la fermentació, posant èmfasi en l'artesania, el territori i l'alimentació sostenible.
D'una banda, el mercat de productors compta amb la participació d'una desena d'artesans gastronòmics de proximitat que ofereixen productes que han estat sotmesos a un procés de fermentació en alguna de les fases d'elaboració.
Enguany s'hi sumen projectes com els vins de Finca Parera, les kombutxes de La Valiente, la cervesa artesana de Màger o el pa de massa mare del forn Cal Gomà. També hi participarà la Pastisseria Sant Llehí, guardonada amb el premi al millor pastís de formatge artesà de Catalunya 2023.
D'altra banda, l'oferta gastronòmica va a càrrec de la Taverna Mam del Bo (Sant Llorenç d'Hortons) amb dues propostes culinàries: un entrepà de kimtxi amb formatge Ermesenda d'Eroles i quètxup de pebrots del piquillo, i un arròs amb vegetals de l'hort de Mambo, pastanagues lactofermentades i allioli d'alls negres.
El programa d'activitats inclou diversos tallers i tastos impartits per productors i divulgadors amb l'objectiu de fomentar receptes i preparacions culinàries al voltant de productes fermentats.
L'entrada al festival és gratuïta, però cal reservar plaça per a les diverses activitats i l'oferta gastronòmica.
Podeu trobar les entrades disponibles omplint el formulari de Ferments.