Del 18 al 28 de maig, els hotels de Barcelona obren les portes dels seus restaurants per oferir una proposta gastronòmica informal i assequible, una ruta de tapes per més de vint hotels de la ciutat en què es podran degustar quatre propostes diferents, que en conjunt formen un menú de degustació, i que consistiran en:
- Una croqueta d'autor maridada amb una cervesa (8 €)
- Una tapa maridada amb vins de la DO Ribera del Duero (11 €)
- Una tapa maridada amb escumosos de la DO Cava (11 €)
- Un còctel amb base de Cointreau (12 €)
Els preus variaran segons el restaurant, i per tastar les diferents propostes no caldrà fer-ne la reserva prèvia, però s'haurà de consultar l'horari de cada establiment. La ruta es podrà seguir lliurement, és a dir, els restaurants es podran visitar en l'ordre que es desitgi, tot i que Tapa Tour oferirà itineraris recomanats per als que vulguin deixar-se guiar. Enguany, a més, alguns dels hotels oferiran una experiència inèdita, l'"In House", en què els comensals podran conèixer els diferents espais gastronòmics que s'amaguen dins un hotel a mesura que gaudeixen del menú de degustació proposat.
Concurs gastronòmic
Totes les propostes creades per a Hotel Tapa Tour competiran pels premis corresponents en cadascuna de les categories a concurs: Premi Especial Millor Croqueta d'Autor; Premi Tapa Aliments d'Espanya; Premi Tapa Fusió Aliments d'Espanya; Premi Maridatge DO Ribera del Duero; Premi Maridatge DO Cava i Premi Especial Cointreau Tapa Dolça.
El públic podrà votar a la Millor Experiència d'Hotel Tapa Tour Barcelona 2023 i valorar-ne, a més d'aspectes gastronòmics, l'hospitalitat o l'entorn. El dilluns 29 de maig es lliuraran els Premis Especials d'Hotel Tapa Tour i es donaran a conèixer els noms dels dos finalistes que representaran Barcelona en el IV Premio Nacional Tapa Alimentos de España, celebrat a Madrid, ciutat que prendrà el relleu a Barcelona, del 14 al 24 de setembre, en una vintena d'hotels emblemàtics de la capital.
Per a més informació, visiteu www.hoteltapatour.com.