Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 19 al 21 de setembre, Born Street Food

Hi participaran 18 dels 29 establiments del segell Born Districte Gastronòmic, l'objectiu del qual és posicionar el districte del Born com a referent en gastronomia de qualitat

El Born Street Food treu la millor cuina barcelonina al carrer

El Born Street Food treu la millor cuina barcelonina al carrer

Barcelona dona el tret de sortida a les Festes de la Mercè amb una nova edició del Born Street Food, un dels esdeveniments gastronòmics més esperats de la ciutat. Del divendres 19 al diumenge 21 de setembre, el Pla de Palau es convertirà en un espai pensat per menjar, ballar i gaudir, que enguany celebra la 18a edició coincidint amb els dotze anys de trajectòria. Una cita que reafirma el seu compromís amb la història del barri del Born, i la qualitat i la diversitat de la seva cuina.

Organitzat per l'Associació Barcelona Born Gourmet, i sota el segell Born Districte Gastronòmic, el Born Street Food ha aconseguit consolidar-se com un referent del calendari gastronòmic barceloní. Un espai que connecta la tradició del barri amb la modernitat del sector i la varietat gastronòmica dels seus locals. Durant tres dies, de les 12 hores a les 23 hores, el cor del Born reunirà alguns dels xefs i dels establiments més reconeguts del districte, que oferiran una selecció de plats i de productes que reflecteixen la riquesa i la diversitat del panorama gastronòmic local.

En aquesta edició, el festival gastronòmic reunirà divuit restaurants i botigues gurmet dels 29 establiments que disposen del segell Born Districte Gastronòmic i que tenen a punt propostes amb sabors molt locals: Cadaqués presentarà el seu Arròs brut de sípia; 1881 oferirà Fideus a la cassola; el 7 Portes portarà la seva emblemàtica Paella Parellada de peix, i Bodega Vidrios y Cristales sorprendrà amb una Truita de patates "manchada" amb xoriço. Des del nord, arriben els inconfusibles sabors bascos: Euskal Etxea, amb "rabas" de calamar amb maionesa de pebrot d'Espelette; SAGARDI Cuiners Bascos, amb el llegendari Txuletón de vaca vella a la graella amb pebrots del piquillo, i Golfo de Bizkaia, amb Txistorra a la graella sobre coca de Mossèn de Folgueroles. 

Born Street Food

Els restaurants italians també hi seran presents: Bronzo bar e cucina apostarà per la clàssica Pasta cacio e pepe amb tòfona negra, mentre que Paninaro Pane, Salumi & Co oferirà una Shicciatta amb mortadel·la, burrata i pesto de festuc. 

En el terreny més internacional, OAXACA Cuina Mexicana servirà el seu Taco de cochinita pibil amb salsa xnipec; IKOYA sorprendrà amb la de Ploma ibèrica, llagostí i bolets, i SAGÀS Pagesos i cuiners deleitarà amb una Chili Cheese Burger. La nota dolça arribarà a càrrec de Jon Cake, amb la seva ja icònica cheesecake.

El producte fresc i de proximitat tindrà un paper protagonista: la Confraria de Pescadors de Barcelona oferirà "cazón en adobo"; el Mercat de Santa Caterina presentarà les seves Coques de recapte de la pesca salada Rosa Marina, i La Teca de Vila Viniteca proposarà un Assortiment de formatges artesans premiats. 

Tastos de vins

A més, tornen els tastos diaris de vins de Vila Viniteca i La Vinya del Senyor, seleccionats per Quim Vila i a càrrec del sommelier Jordi Bausa, que tindran lloc cada dia a les 12:30 hores. Es podran reservar de manera gratuïta (amb consumició mínima) a través de la web del Born Districte Gastronòmic. Les places estaran limitades a 20 persones per sessió.

El primer tast, "Priorat vs. Montsant", donarà a conèixer sis vins d'aquestes dues regions emblemàtiques de Catalunya, per arribar a identificar-ne les diferències i apreciar-ne l'apassionant viticultura. El segon tast es basarà en els vins atlàntics, de localitzacions com Canàries, Galícia i Portugal; tots units pel clima i amb un caràcter elegant i fresc. Finalment, l'últim tast tindrà com a protagonistes els vins mediterranis, de Catalunya, Llevant, Balears i Itàlia, on els assistents podran valorar la tradició i la passió que hi ha darrere de cadascuna de les referències.

Sorteig diari

En aquesta 18a edició, cada dia es farà un sorteig a través d'Instagram per guanyar una entrada doble il·limitada per tastar tot el menjar i les begudes de l'esdeveniment. A més, a l'espai físic, també es farà un sorteig diari per aconseguir un lot de productes d'establiments del Born Districte Gastronòmic. Com a última novetat, l'espai del Born Street Food comptarà amb un punt d'informació i venda de marxandatge, amb samarretes, davantals i altres productes que es podran adquirir de divendres a diumenge des de les 12 hores fins a les 21 hores.

18 restaurants i botigues gurmet participants

  • 7 Portes
  • 1881 per Sagardi
  • Bodega Vidrios y Cristales
  • Bronzo Bar e Cucina
  • Confraria de Pescadors de Barcelona
  • Euskal Etxea Taberna
  • Golfo de Bizkaia
  • Ikoya
  • Jon Cake
  • La Teca de Vila Viniteca
  • La Vinya del Senyor
  • Mercat de Santa Caterina
  • Oaxaca Cuina Mexicana
  • Paninaro Pane, Salumi & Co
  • SAGARDI Cuiners Bascos
  • SAGÀS Pagesos i Cuiners
  • Restaurant Cadaqués
  • Vila Viniteca

Trobareu tota la informació a la pàgina web de Born Street Food.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
292CUINA portada

TOCA TORNAR A L'ESCOLA! IDEES I RECEPTES PERQUÈ ELS NENS APRENGUIN CUINANT

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Arnau Muñío

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: