Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

2 de desembre - Més de 30 artesans de l’alimentació se citen a la 2a Festa Arrels

El dissabte 2 de desembre, l'Espai 88 del Poblenou serà l'escenari de la 2a Festa Arrels, amb entrada lliure

La segona Festa Arrels se celebra el 2 de desembre

La segona Festa Arrels se celebra el 2 de desembre

El suport a la pagesia de proximitat i als artesans alimentaris del país és un dels pals de paller del projecte Arrels. Per això, ja va néixer amb un mercat on line propi, el Mercat Arrels, a través del qual la ciutadania pot accedir fàcilment a aquests productes amb un sistema de distribució que evita els abusos dels intermediaris que tant perjudiquen la pagesia i els artesans alimentaris.

I el mercat presencial de la Festa Arrels és l’ocasió per conèixer en persona molts d’aquests productors, perquè expliquin amb veu pròpia els seus projectes i per comprar-los els aliments sans, propers i de qualitat que hi oferiran. 

Es farà el dissabte dia 2 de desembre, a l’Espai 88 del carrer Pamplona, 88 al barri de Poblenou de Barcelona, de les 10h a les 20h. L’element central serà un mercat de pagès on podreu fer la compra per portar-la a casa però també els podreu degustar allà mateix.

En aquesta segona edició de la Festa Arrels hi trobareu formatges premiats al concurs de la fira de Sant Ermengol —un dels més prestigiosos de casa nostra—, vins guanyadors dels Premis Vinari —el gran concurs de vins catalans—, hi trobareu també un dels pocs productors catalans de porc ecològic i els primers cervesers artesans que han aconseguit tancar el cicle de producció a Catalunya, entre molts d’altres. 

Desenes de productors

Aquests són els productors que hi seran presents:

  • Cal Vicenç, artesanies lacties: mató, flams, iogurts
  • Benaiges Llibreria, mel i oli
  • CREO, xocolata i cafè
  • (in)Perfecto, fruita seca
  • Nousegons, oli
  • Mas el Garet, formatges
  • Corremarges, melmelades i salses
  • Tres Cadires, licors i vermut
  • L’Aresta, fleca agroecològica
  • Civia, granoles
  • Xolís d’Adons, embotits
  • Llavora, porc ecològic i embotits
  • Peralada Mas Marcè, formatges
  • Lo Vilot, cervesa artesana
  • Sambucus, infusions
  • Col·lectiu XOOC, oli
  • Emporarom, herbes aromàtiques
  • Can Pastallé, fruita i verdura
  • La formatgeria del Miracle, formatge
  • Ca Rosset, fruita seca
  • Can Carlina, cargols
  • La Moianesa, pasta i arròs
  • Coca i Fitó, vins
  • Vins el Cep, vins i escumosos
  • Vins Algars, vins Terra Alta
  • El Jardí dels sentits, vins del Penedès i l’Empordà
  • Tugas i companyia, fruita i verdura
  • Alpines les Feixes, formatges
  • San Blas, kombutxa
  • Nuricia, cuina vegana

 

A més, per conèixer més a fons alguns dels productes que es posaran a la venda al mercat de la Festa Arrels, s’han programat aquests tastos:

  • 13.30h. Tast de formatges i embotits a càrrec del director d’Arrels, Josep Sucarrats 
  • 16.00h Tast d'olis de la Xarxa d'Olivicultors i Oleïcultors de Catalunya a càrrec de Xavier Guilera (Coll de l'Alba) i Neus Costa (Cometes)
  • 17.30h Tast de cerveses artesanes Lo Vilot, a càrrec de Quiònia Pujol
  • 19.00h Tast de vins a càrrec de Margalida Ripoll, cap de redacció d’Arrels

 

I a les 12 del migdia, podreu assistir al tret de sortida de la nova campanya Arrels, on el món alça la veu, una iniciativa col·laborativa entre la nostra revista i els projectes CRAM (recuperació de fauna marina), Ramats de Foc (prevenció dels incendis forestals amb pastures extensives) i Eixarcolant (defensa de les llavors locals) per fer créixer encara més les nostres comunitats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: