Del 20 al 22 de setembre, dins del marc de la Festa Major de Barcelona i repetint ubicació al Parc de la Ciutadella, es podrà gaudir de Terra i Gust, una fira amb 14 restaurants de proximitat organitzada per l'Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb Slow Food Barcelona i AGT, que aposta per la gastronomia responsable i de proximitat.
En l'edició d'enguany hi participaran Assalto Bar de Vins, Bacaro, Bistrot Levante, Casa Xica, El Celler del Nou Priorat, Espai Puntal, Fella, Green Leka Valldaura, Happy Foods, La Sosenga, Llamber, Mescladís, Zaza, i un restaurador de cuina marroquina –enguany, Casablanca és la ciutat convidada de les festes de la Mercè– que cuinarà amb verdures d'El pagès del Prat. Cada restaurador oferirà dos platerets elaborats amb productes ecològics, de proximitat i de temporada amb un preu de 5 euros.
Cuidar el planeta
La premissa de Terra i Gust és tenir cura de la salut del planeta sense deixar de banda el plaer del bon menjar, saludable i sostenible, apostant pels productes fets amb amor i que alhora tenen cura pel medi ambient. Així, també aposta per l'agricultura local i la conservació del territori com a referent diferenciador, alhora que fomenta l'economia local i la reducció de residus.
En aquest sentit, l'esdeveniment reivindica tant la sostenibilitat pel planeta com la del producte, posant també el focus en el vessant social, amb la contractació de personal procedent d'escoles d'hostaleria i de formació que treballen amb col·lectius en risc d'exclusió social. Per això, en l'edició d'enguany, compten amb la col·laboració de Mescladís, una entitat arrelada a la ciutat i referent en la cohesió social, i s'organitzaran xerrades i activitats a l'Aula de Cuina, amb la sostenibilitat com a eix central de l'activitat.
Begudes i productors locals
L'espai de begudes torna amb la col·laboració de Barcelona Beer Festival (BBF), que ha seleccionat sis productors de cerveses artesanes amb productes de proximitat. També hi haurà un espai de vins naturals, amb L'Olivera (Can Calopa), Rabassaires, Terrabuxena i Clot de Soleres; i en les propostes sense alcohol, els visitants podran tastar Kombutxa ecològica amb Lov Kombucha, tot a un preu de 2,5 euros. Tampoc no hi faltaran els gelats artesans de temporada de Delacrem, i cafès d'especialitat amb la bici cafetera de The Milk & Coffee, a més d'un mercat de petits productors amb Pinullet Queseria Urbana, VÄCKA, Casanovas Cansaladers, les melmelades de Nomdonalagana, Organic Africa Chocolate i FORNO BOMBA.
Podeu consultar tota la informació a la pàgina web de Terra i Gust.