Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 23 de març al 23 d'abril: Festa de la Carxofa Prat

Carme Gasull i Josep Sucarrats apadrinen la XIV edició de les jornades gastronòmiques

Presentació de les Festes de la Carxofa Prat

Presentació de les Festes de la Carxofa Prat

La catorzena edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat se celebren enguany entre el 23 de març i el 23 d’abril. El Prat serà la capital de l’activitat amb 11 participants, xifra rècord de l’històric del Març Gastronòmic, però la iniciativa s’estendrà a 13 municipis més del Baix Llobregat i el Barcelonès: Abrera, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cervelló, Esparreguera, Gavà, la Palma de Cervelló, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern. Cal Jaume del Bitxot, una masia pratenca inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, va ser la seu de la presentació de les jornades, apadrinades pels periodistes gastronòmics Carme Gasull i Josep Sucarrats.

L’Ajuntament del Prat torna a organitzar l’activitat, que permet degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari, com el pollastre Pota Blava o la Carxofa Prat, en una edició que espera superar l’èxit d’edicions anteriors i consolidar l’activitat com a referent del sector al nostre país, amb una cuina basada en productes locals que contribueix a la conservació de la biodiversitat i a generar un turisme gastronòmic de proximitat, de qualitat i sostenible per al territori.

Activitats gastronòmiques i culturals

Les Festes de la carxofa organitzaran, a banda dels menús especials en restaurants dels diferents municipis, una gran varietat d’activitats de caràcter gastronòmic i festiu per a tots els públics. A més de les Jornades Gastronòmiques, tornaran la Carxofada del Prat, el tradicional dinar popular, que tindrà lloc al parc del Fondo d’en Peixo el 2 d’abril; l’Escarxofa&Jazz, l’esdeveniment que combina gastronomia i un concert de jazz, que serà el 16 d’abril a la Capsa; i el FiraTapa Carxofa Prat, que permetrà gaudir de tapes creatives amb Carxofa Prat elaborades per la restauració local el 21, 22 i 23 d’abril a la plaça de Blanes.

A més, aquest any hi haurà dues activitats noves: d’una banda, al Cine Capri es projectarà, el 24 de març, un capítol del programa ‘La sobretaula’, dedicat al Prat. De l’altra, el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa acollirà, el mateix dia, la trobada d’intercanvi de receptes Cuinem carxofa amb la Cocina de mi Vecina. Durant aquesta edició de les festes, el Mercat de Pagès celebrarà el seu 10è aniversari i obsequiarà la clientela del mercat municipal amb un davantal produït per una entitat social de la ciutat.

Podeu consultar l’agenda d’activitats completa a elprat.cat/festescarxofa i a marcgastronomic.com.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: