El port de Barcelona acull la setena edició de 'Taste-it', el festival de gastronomia italiana. Impulsat per la Cambra de Comerç italiana de Barcelona amb el suport del Consolat d'Itàlia a Barcelona i l'Istituto Italiano de Cultura, el festival té l'objectiu d'apropar el receptari regional italià per mitjà de cuina de carrer, tallers gastronòmics, música i teatre.
Gastronomia 'made in Italy'
El dissabte 24 de maig, tretze restaurants ofereixen una àmplia varietat de menjar de carrer –tant dolç com salat– d'Itàlia. Tots els platets de la jornada inclouen un producte estrella de la gastronomia italiana: la ricotta. Ara bé, malgrat que la majoria s'inspiren en receptes regionals, els assistents també poden gaudir de plats inèdits elaborats pels xefs participants.
Entre l'oferta gastronòmica trobem 'Le Cucine Mandarosso', amb pasta tonnarello cacio e pepe; 'Bella Itàlia', amb pizza fregida; 'Can Sardi', amb Panino de pop en salsa allada de l'Alguer, o 'Menudo Ba-bar', amb dues opcions d'entrepans Rosetta de mandonguilla en salsa de tomàquet i albergínia a la parmesana amb ricotta, entre d'altres.
Una programació polifacètica
Així mateix, al llarg de la diada, es duran a terme tallers de cuina italiana a càrrec de Davide Spada, de Pasta Spada, amb Smeg, que desvelarà els secrets de l'elaboració de la pasta fresca; Birra Moretti, amb un taller de gastronomia italiana, i Valcoiberia, que ofereix un 'Ricotta Lab' guiat pel xef de Casa Maestro, Roberto Costagliola.
A banda de l'aspecte gastronòmic, la Compagnia Teatrale Italiana di Barcelona ha preparat activitats culturals típiques d'Itàlia. Durant tot el dia, hi haurà actuacions teatrals i musicals en viu, com la de Tipuana Tipu o els DJ Sets de Gravità Permanente i Nora Gali.
L'entrada al festival és gratuïta i el preu dels platets varia entre els 6 i els 9 euros, depenent del local.
Podeu trobar-ne tota la informació a la web de Camera Italiana Barcelona.