Els dies 4 i 5 d'octubre, l'Antiga Fàbrica Estrella Damm tornarà a ser l'escenari del Festí Fest, organitzat pel diari Ara i per Fira Àpat. Després de l'èxit de la primera edició, amb més de 5.000 assistents, el festival actualitza la programació gastronòmica, musical i cultural per convertir-se en una cita imprescindible per als amants del bon menjar i de la cultura local.
10 restaurants, 20 plats per tastar
Al Festí Fest podreu descobrir 20 plats únics creats per 10 restaurants barcelonins que presenten dues propostes gastronòmiques cadascun. Les propostes dolces són de Jon Cake, que, amb els seus pastissos de formatge, té a punt un pastís exclusiu per al festival. També hi haurà delaCream Terra i els seus gelats artesans, amb ingredients de temporada i compromís amb el producte ecològic i local.
Quant a la part salada, algunes de les propostes seran Casa Pepi, que aposta per la cuina casolana amb molt caràcter; Fish Bar, amb producte fresc i preparat amb una tècnica impecable; Món Viêt, amb cuina tradicional vietnamita; Clariana, una fonda discreta, de les que fan més que no diuen; El Filete Ruso, amb carn ecològica i de quilòmetre zero; Mani's, amb sandvitxos amb fusió de sabors, i Culkin, que combina la cuina de proximitat amb sabors del món i un toc d'alta cuina, entre d'altres.
A festifest.cat podeu consultar els plats que oferiran cadascun dels restaurants.
Mercat amb productes de proximitat
Hi haurà parades de mercat per descobrir productes gastronòmics de qualitat i artesanals provinents de tot Catalunya. Des de ginebra artesana prèmium, vins i caves de qualitat, xilis i pebrots ecològics fins a ceràmica amb formes orgàniques i colors naturals feta a mà.
Es tracta d'una experiència que transcendeix el simple fet de comprar, ja que també es podrà conèixer la història que hi ha darrere de cada una de les parades, com les de Blauver Foods, Quins Pebrots, Bakana, Gula sin culpa o Sants Ferments.
Activitats amb tallers, humor, tastos i divulgació
L'oferta d'activitats també s'amplia, amb espais per aprendre, crear i riure: monòlegs amb Alex Vila i Miss Jones (Natàlia Prat); tallers de pintura enfocats en la gastronomia; tastos de les cerveses Damm, formatges o xilis frescos; converses amb experts sobre nutrició; un concurs de jeroglífics en català amb el Capficat, una xerrada sobre food design a càrrec d'ESDI, amb Ivan Merino; pòdcasts, o programes en directe, entre d'altres sorpreses.
A més, la música continuarà sent una de les protagonistes de l'experiència. Des de l'obertura fins al tancament (dissabte d'11 a 23 h i diumenge d'11 a 22 h), hi haurà DJs en directe que amenitzaran totes dues jornades i crearan l'ambient perfecte per gaudir del festival sense pausa.
Entrades
Per gaudir del Festí Fest, podeu escollir entre tres tipus d'entrada per a dissabte i diumenge, que garanteixen l'entrada per la cua ràpida i la reserva prèvia a totes les activitats:
- Entrada que inclou només l'accés al festival (5 €).
- Entrada amb plat (11 €): inclou l'accés al festival (4 €) i un crèdit de 7 € per a consumicions.
- Pack Festí (23 €): inclou l'accés al festival (3 €) i un crèdit de 20 € per a consumicions.
Trobareu tota la informació i podeu comprar les entrades a Festifest.cat.