Entre el 31 de maig i el 31 d'octubre arriba una nova edició de Perifèria Cultural, una proposta alternativa en contraposició amb els macrofestivals. Enguany, la programació recull quaranta esdeveniments repartits en 35 localitats que tenen la sostenibilitat, l'arrelament i el bon gust com a elements destacats.
Amb la col·laboració de la Fundació Coma de Meià –una entitat que busca dinamitzar el territori de manera sostenible–, el cicle combina cultura i gastronomia de proximitat amb un fort compromís pel futur del món rural.
Proposta culinària
Pel que fa a l'oferta gastronòmica, és a càrrec del xef Sergi de Meià, que assumeix el paper de conseller en cap dels fogons. La seva proposta, basada en productes ecològics i en receptes del territori, rendeix homenatge a la cuina occitanocatalana amb un menú elaborat, íntegrament, amb productes del Pallars. Entre les creacions trobem propostes com el cruixent de girella i caneló farcit de formatge de Tupí. L'oferta va maridada amb vins d'El Vinyer.
Altres novetats
Una de les novetats més destacades d'enguany són els Rostits Perifèrics, una proposta de producció pròpia que combina humor, pensament crític i provocació intel·ligent. L'activitat compta amb la participació de professionals del sector i personalitats de l'escena cultural com l'actor Sergi López, l'escriptora i periodista Empar Moliner o la xef Maria Nicolau.
A més, a banda de l'experiència gastronòmica, les jornades inclouen música en directe, circ, dansa, monòlegs i activitats familiars. El cicle s'inicia el 31 de maig al castell de Mur (Pallars Jussà) amb el músic Francesc Ribera, Titot, que revisitarà l'obra del trobador medieval Guillem de Berguedà, adaptada al català modern i musicada amb sensibilitat contemporània.
Podeu trobar-ne tota la informació a la web de Perifèria Cultural.