Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

3 cellers tradicionals que perviuen a Barcelona

Més enllà del vi i el menjar

CUINA.CAT

04/03/2020

Tres cellers supervivents a la Ciutat Comtal que mantenen l'essència i la singularitat com a punt de trobada del barri. Cellers al poder!

01 Bodega Fermín

Bodega Fermín

Bodega Fermín

La Bodega Fermín fa gairebé seixanta anys que dona coherència i sentit de comunitat al Camp de l’Arpa. Veïns i amics recorren a la Rosa per esmorzar, dinar, omplir el celler o, simplement, per entendre el lleure des d’un sentit de pertinença. Set taules acullen entre botes un públic que devora el vermut. També l’oferta de vins per copes (una desena) i les torrades, preparades totes per la mestressa amb productes que li arriben també en comunitat. Potser no hi ha coulant, però sí pa amb tomàquet de veritat i una sobrassada que dignifica el concepte de maridar.

Més informació

  • C/ Indústria, 273. Barcelona
  • Tel. 93 435 51 73
02 Bodega J. Cala

Bodega J. Cala

Bodega J. Cala

Retrobeu-vos amb aquells vins amb solatge, de glop llarg, que salpebren l’esperit i estoven la llengua. Vins de petricó, ideals per confraternitzar amb els parroquians de tota la vida amb converses eternes. En Johny dispensa vermuts acompanyats d’anxoves confitades, de textura suau i amorosida. Què més podeu demanar? Vins modestos, estones trivials i la més monòtona de les quotidianitats. Com tants altres cellers i tavernes de la ciutat, el J. Cala no té res d’especial, però precisament per això val la pena acostar-s’hi: per gaudir d’un Poblenou —i una Barcelona— que agonitzen, abans que se’ls endugui la febre del flat white servit per a oficinistes de mig món. Normalitat convertida en excepció. Llarga vida!

Més informació

  • C/ Pere IV, 460. Barcelona
  • Tel. 656 64 15 52
03 Bodega Montferry

Bodega Montferry

Bodega Montferry

Marc Miñarro i Raquel Bernús han donat una segona vida, des de fa set anys, a la Bodega Montferry, de Sants (1965). Els canvis? Neteja, pintura i horaris —variables segons el calendari. Barra i rajoles originals romanen intactes. També hi segueixen les botes de vi —ara decoratives— i la nevera amb porta de fusta gran. Podeu menjar-hi conserves, truites i cassoles, soles o en entrepà, i beure-hi xatos de vi i gots de vermut a doll, copes, ampolles, porrons i barrals, recipients que omplen de moscatell, porto o ratafia de l’Avi Guillem. Els vins embotellats van canviant. Blancs, rosats, negres i un cava denominació d'origen; tots catalans. Des de Nadal, venen el licor d’aranyons Patxasants i han estrenat el 2020 amb cervesa artesana pròpia. Acosteu-vos-hi!

Més informació

  • C/ Violant d'Hongria Reina d'Aragó, 105. Barcelona
  • Tel. 93 162 96 36

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: