Sabíeu que hi ha molts tipus de Margarita, segons els gustos i preferències? Des de la Honey Margarita, per als més llaminers, a la Watermelon Margarita, si no podeu resistir-vos a la fruita de l’estiu. O potser el que us agrada més és el suc de llimona? Tranquils, hi ha una àmplia varietat de tipus del còctel Margarita, i Amer Gourmet –companyia especialitzada en begudes alcohòliques gurmet– ens mostra quatre exemples de com podem preparar-les d’una manera fàcil i ràpida. Preneu-ne bona nota. Elaborat des de 1875, el còctel Margarita es defineix per l’aroma afruitada i cítrica, i assoleix l’equilibri perfecte entre el dolç i la frescor.
Medium Cointreau Photo Original Frozen Margarita
La recepta clàssica –la que heu vist centenars de vegades a les pel·lícules– d’un dels còctels més famosos de la història a partir únicament de dues begudes: el tequila i el Cointreau. Per completar-la, però, cal afegir-hi suc de llima espremut i un toc de sal. Si voleu donar-li un toc refrescant, simplement afegiu-hi gel granissat amb una rodanxa de llima de decoració i tindreu a punt la Frozen Margarita.
Per preparar aquest còctel, només us caldran 30 ml de Cointreau, 50 ml de tequila blanc i 20 ml de suc de llima acabat d’esprémer. Més fàcil, impossible!
Honey Rose Margarita
Us agraden els còctels gelats sense renunciar al sabor dolç? The Honey Margarita es prepara en menys de 20 minuts i només us caldrà barrejar mel amb aigua calenta, afegir-hi baies de goji i deixar-ho reposar durant 15 minuts. Un cop passat aquest temps, barregeu tots els ingredients (30 ml de Cointreau, 60 ml de tequila, 30 ml de suc fresc de llima, 15 ml d'aigua de mel i baies de goji) en una coctelera amb gel i remeneu-ho. Finalment, poseu la combinació en un got baix amb gel i, si en teniu, decoreu el còctel amb bresca de mel.
Fall Margarita
Una combinació ideal per donar la benvinguda a la tardor. Per preparar aquest còctel us caldran 30 ml de Cointreau, 40 ml de mescal, 20 ml de suc fresc de llima, sal negra fumada i 10 ml de flor de saüc. Aquesta última espècie és molt valorada per les seves qualitats fitoterapèutiques, ja que es creu que consumir flor de saüc prevé malalties com la grip i els refredats estacionals. La seva preparació, com no podia ser d’una altra manera, és senzilla i ràpida: decoreu la vora del got amb sal fumada; combineu Cointreau, mescal, suc fresc de llima i de flor de saüc, i remeneu tots els ingredients a la coctelera. Finalment, coleu-ho i serviu el còctel, que podeu decorar amb una rodanxa de taronja deshidratada.
Pear Margarita
Algú va dir que la pera no és una fruita ideal per a la Margarita? A més dels beneficis per a la salut, la pera té un gust dolç que no acapara tot el protagonisme, de manera que la combinació d’ingredients farà que aquest còctel sigui realment deliciós. Per fer el còctel a casa, necessitareu 30 ml de Cointreau, 60 ml de tequila, 30 ml de suc fresc de llimona, 15 ml de xarop de figa de moro i 15 ml de suc fresc d’aranja. Per fer el xarop de figa de moro, deixeu en remull la fruita en un bol durant 30 minuts. Un cop passada aquesta estona, mescleu el Cointreau, el tequila, el suc fresc de llimona i el suc fresc d’aranja i remeneu-los en una coctelera. Coleu la combinació sobre gel i sal de l’Himàlaia. Serviu la Margarita en un copa adornada amb una rodanxa de llima.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: