Troba la teva recepta

4 productes taronges d'octubre

Aquests productes tornen als cistells a principis de tardor

CUINA.CAT

01/10/2018

Pastanaga, moniato, clementina i carbassa d'hivern... a principis d'octubre els pagesos els cullen dels horts per oferir als consumidors els millors productes de l'època. Comparteixen temporada, però també el color taronja. Són una excel·lent font de vitamina C i això els converteix en els millors aliats per combatre els canvis de temperatura. 

01 Pastanaga

Pastanaga

Pastanaga

És una arrel alcalina rica en provitamina A i amb un gust lleugerament dolç. Per les seves propietats, protegeix contra el càncer i també va molt bé per a la vista. Normalment només es menja l'arrel, però les fulles es poden menjar en amanides o sopes. La pastanaga té múltiples aplicacions gastronòmiques: podem fer-ne sucs, crudités per 'dippejar' l'hummus o el guacamole, pastissos, cremes, saltats de verdures i molt més. Encara que la versió taronja és la més habitual, existeixen varietats menys conegudes, com la de color blanc, lila, groc i negre. Es manté bé en espais frescos durant 3 setmanes i es poden congelar 8 mesos. Quan la trieu, fixeu-vos en que sigui de mida mitjana i que les fulles siguin d'un color verd viu.

02 Moniato

Moniato

Moniato

El moniato, també conegut com a 'batata' o 'patata dolça', és originàri d'Amèrica Central i va arribar a Europa gràcies a Cristòfor Colom. Els seus amants esperen tot l'any que arribi l'octubre per començar a degustar aquest tubercle amb una dolçor tan especial. Val a dir que el moniato és superior nutricionalment en comparació amb la patata, i és recomanable menjar-lo perquè conté una alta quantitat de provitamina A. És interessant per als vegetarians, ja que és ric en un tipus d’aminoàcid essencial (la metionina) que no és habitual en els productes vegetals. Si tallem el moniato a tires, com les patates fregides, i el fem al forn amb espècies, tindrem un acompanyament per a qualsevol plat.

03 Clementina

Clementina

Clementina

La clementina és una fruita de la família dels cítrics, amb un gust híbrid entre la taronja i la mandarina. La natura ens la porta en època de fred, ja que és rica en vitamina C. És un aperitiu ideal per menjar a mig matí o a l'hora de berenar fora de casa, perquè no calen carmanyoles o coberts per consumir-la. A l'hora de triar-la, cal tenir en compte que existeixen tres varietats principals : Fina, Hernandina i Clemenules. A la cuina, la clementina contrasta molt bé amb plats amb un alt contingut de greix, com els guisats o rostits de carn. El Montsià, i especialment Alcanar, és la zona amb més productors d'aquesta fruita a Catalunya. 

04 Carbassa d'hivern

Carbassa d'hivern Thinkstock

Carbassa d'hivern

És una verdura dolça rica en minerals i vitamines que va arribar a Europa al segle XV. Conté menys aigua que la carbassa d'estiu però sí que té molta fibra. És una bona idea prendre'n si esteu refredats, ja que ajuda a treure la mucositat del pulmó, els bronquis i el coll. També, si voleu reduir el consum de sucres refinats és aconsellable menjar carbassa per tenir menys ganes de prendre altres dolços menys saludables. A l'hora de comprar-la és millor que sigui madura i de pela gruixuda abans que de pela suau. Es pot coure al forn, bullida, saltada, estofada, etc. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

24 feb

18a Xatonada Popular de Cubelles

A les comarques del Garraf i de l'Alt i Baix Penedès el xató és un plat que no pot faltar, i la...

24 feb

Enotast. Brunch amb vins de Can Roda

Després d'estrenar la Temporada 2019, l'Enotast torna amb una nova edició. L'encarregada de conduir aquesta...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto