POL MARTÍN DE HARO
15/06/2021Tots hem tingut un dia d'aquells en què només hi ha temps per a les coses més bàsiques. Encara que cuinar generalment demana temps i paciència, pot ser un procés ràpid amb aquests plats que es fan en deu minuts. Això no vol dir que el producte hagi de ser pitjor o que els plats no tinguin sabor, més aviat tot al contrari. És per això que us proposem cinc plats fàcils de preparar, com el guacamole o un saltat de cloïsses amb xistorra. Que aprofiti!
Guacamole amb bastonets d'hortalisses
El guacamole és un d'aquells entrants o acompanyaments que no falla mai. És molt refrescant i només us demana pelar i tallar a trossets les verdures –entre les quals trobareu tomàquet i ceba–, a banda d'aixafar l'alvocat i afegir-hi un raig d'oli d'oliva. Això sí, per un dia deixem els natxos i ens decantem per una opció més saludable, bastonets cruixents de pastanaga i carbassó.
Cloïsses amb xistorra i vi blanc
Típica del nord de la Península, la xistorra se sol menjar acompanyada d'uns ous ferrats i patates fregides. Al CUINA, però, us proposem ajuntar mar i muntanya en aquest senzill saltat amb oli d'oliva i vi blanc. Encara que puguin semblar dos productes molt diferents, us podem assegurar que la xistorra i les cloïsses són una combinació sorprenentment deliciosa. Segur que necessitareu més d'un tros de pa per gaudir d'aquest plat. Us hi atreviu?
Oros i bastos
Dolç i salat es combinen en aquesta recepta de la xef Marga Muñoz que proposa fer fines rodanxes de poma al microones, com si acabessin de sortir del forn, acompanyades d'uns filets d'anxova –si pot ser, de l'Escala. Un entrant d'aquells que no és fàcil d'oblidar pel seu característic sabor.
Favetes saltades amb bolets i botifarra negra
Les favetes són un dels nostres llegums preferits. I és que saltades queden de meravella, especialment si les acompanyeu d'un combinat de bolets de temporada amb un gra d'all i uns encenalls de pernil salat. L'acompanyament protagonista, això sí, serà la botifarra negra, que aportarà molt de sabor al plat. Mireu d'acabar-lo amb una mica de julivert picat.
Coco-choc amb iogurt
Unes postres que segur que quan éreu més petits (o no tan petits) vau preparar. Es tracta de gaudir d'aquell iogurt que més us agrada, sigui natural o d'algun gust en particular, i afegir-hi unes galetes de xocolata esmicolades per sobre. No digueu que no, és irresistible.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: