Troba la teva recepta

5 productes de novembre

Les millors fruites i verdures de la temporada!

CUINA.CAT

28/10/2019

Menjeu sa incorporant a la dieta aquests productes de temporada. 

01 Carxofa

Carxofa

Carxofa

Tots Sants marca l'inici de novembre, i també el tret de sortida de la carxofa, l'hortalissa més floral. Es considera una flor, però realment és una inflorescència. Es pot menjar fregida, arrebossada, al forn, a la brasa, bullida, crua, les fulles, el cor... Al novembre és temps d’aquesta flor capritxosa i s’ha d’aprofitar, perquè és una de les poques verdures de la qual encara es respecta l’estacionalitat.

02 L'interior de la magrana, ple de granes

L'interior de la magrana, ple de granes Thinkstock

Magrana

La magrana és una fruita que no és novetat de novembre, ja que fa un mes que es troba als mercats. És molt gustosa, saludable, versàtil i també... afrodisíaca! Aprofiteu a menjar-la al novembre i desembre, perquè la seva temporada és molt curta i s'acaba amb el Cap d'Any.

03 Castanyes

Castanyes

Castanya

La castanya és el fruit del castanyer. Aquesta llavor presenta una polpa que ha de coure, pelada, uan bona estona, si la volem incorporar als plats com a puré. Està associada a la cuina de caça i sol formar part de farciments o acompanyaments dels rostits. La podreu comprar fins al gener!

04 Escarola perruqueta

Escarola perruqueta

Escarola

És una hortalissa que resisteix el fred millor que l'enciam. A canvi d'aquesta resistència, la consistència de les fulles és més pronunciada i el sabor manté un punt d'amargor que la fa combinar perfectament amb els amaniments amb all. Les fulles exteriors, més verdes, se solen eliminar per a les amanides, però es poden coure perfectament com a verdura.

05 Salsifí

Salsifí Thinkstock

Salsifí

El salsifí s'ha considerat molt temps com les escorrialles de l'horta, però des de fa un temps comença a veure la llum tant a la taula popular com a la dels bocafins. A França s'utiliza molt en gastronomia i diuen que el seu gust s'assembla al d'una ostra. Pel que fa al conreu, es difícil de plantar, perquè és molt delicat. Animeu-vos a tastar-lo perquè només en trobareu al novembre!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 nov

Concerts als cellers modernistes: Cooperativa de Sarral

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i alguns cellers modernistes del projecte 'Muntanyes modernistes'...

16 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

04 oct - 17 nov

II Festival Cordeví

Durant aquesta tardor, del 5 d'octubre al 17 de novembre se celebra la segona edició del Festival Gastronòmic...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto