Troba la teva recepta

5 productes de novembre

Les millors fruites i verdures de la temporada!

CUINA.CAT

30/10/2018
01 Carxofa

Carxofa

Carxofa

Tots Sants marca l'inici de novembre, i també el tret de sortida de la carxofa, l'hortalissa més floral. Es considera una flor, però realment és una inflorescència. Es pot menjar fregida, arrebossada, al forn, a la brasa, bullida, crua, les fulles, el cor... Al novembre és temps d’aquesta flor capritxosa i s’ha d’aprofitar, perquè és una de les poques verdures de la qual encara es respecta l’estacionalitat.

02 L'interior de la magrana, ple de granes

L'interior de la magrana, ple de granes Thinkstock

Magrana

La magrana és una fruita que no és novetat de novembre, ja que fa un mes que es troba als mercats. És molt gustosa, saludable, versàtil i també... afrodisíaca! Aprofiteu a menjar-la al novembre i desembre, perquè la seva temporada és molt curta i s'acaba amb el Cap d'Any.

03 Castanyes

Castanyes

Castanya

La castanya és el fruit del castanyer. Aquesta llavor presenta una polpa que ha de coure, pelada, uan bona estona, si la volem incorporar als plats com a puré. Està associada a la cuina de caça i sol formar part de farciments o acompanyaments dels rostits. La podreu comprar fins al gener!

04 Escarola perruqueta

Escarola perruqueta

Escarola

És una hortalissa que resisteix el fred millor que l'enciam. A canvi d'aquesta resistència, la consistència de les fulles és més pronunciada i el sabor manté un punt d'amargor que la fa combinar perfectament amb els amaniments amb all. Les fulles exteriors, més verdes, se solen eliminar per a les amanides, però es poden coure perfectament com a verdura.

05 Salsifí

Salsifí Thinkstock

Salsifí

El salsifí s'ha considerat molt temps com les escorrialles de l'horta, però des de fa un temps comença a veure la llum tant a la taula popular com a la dels bocafins. A França s'utiliza molt en gastronomia i diuen que el seu gust s'assembla al d'una ostra. Pel que fa al conreu, es difícil de plantar, perquè és molt delicat. Animeu-vos a tastar-lo perquè només en trobareu al novembre!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

14 nov

Taller 'Brioixos ecològics (eco)'

Farines orgàniques, mares salvatges, sucres sense refinar, mel... Recordeu aquells dolços de la infantesa?...

15 nov

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

12-15 nov

II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals

La proposta gastronòmica de la II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals inclou receptes...

15 nov

Taller 'Cuina amb superaliments (eco i v)'

S’acosta el fred i cal reforçar defenses. Tot i que cada aliment podria ser considerat un superaliment...

Portada Cuina 221

POSTRES PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Anem a collir olives
  • Quan tot canvia per conservar l’origen

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto