Troba la teva recepta

5 productes de novembre

Les millors fruites i verdures de la temporada!

CUINA.CAT

30/10/2018
01 Carxofa

Carxofa

Carxofa

Tots Sants marca l'inici de novembre, i també el tret de sortida de la carxofa, l'hortalissa més floral. Es considera una flor, però realment és una inflorescència. Es pot menjar fregida, arrebossada, al forn, a la brasa, bullida, crua, les fulles, el cor... Al novembre és temps d’aquesta flor capritxosa i s’ha d’aprofitar, perquè és una de les poques verdures de la qual encara es respecta l’estacionalitat.

02 L'interior de la magrana, ple de granes

L'interior de la magrana, ple de granes Thinkstock

Magrana

La magrana és una fruita que no és novetat de novembre, ja que fa un mes que es troba als mercats. És molt gustosa, saludable, versàtil i també... afrodisíaca! Aprofiteu a menjar-la al novembre i desembre, perquè la seva temporada és molt curta i s'acaba amb el Cap d'Any.

03 Castanyes

Castanyes

Castanya

La castanya és el fruit del castanyer. Aquesta llavor presenta una polpa que ha de coure, pelada, uan bona estona, si la volem incorporar als plats com a puré. Està associada a la cuina de caça i sol formar part de farciments o acompanyaments dels rostits. La podreu comprar fins al gener!

04 Escarola perruqueta

Escarola perruqueta

Escarola

És una hortalissa que resisteix el fred millor que l'enciam. A canvi d'aquesta resistència, la consistència de les fulles és més pronunciada i el sabor manté un punt d'amargor que la fa combinar perfectament amb els amaniments amb all. Les fulles exteriors, més verdes, se solen eliminar per a les amanides, però es poden coure perfectament com a verdura.

05 Salsifí

Salsifí Thinkstock

Salsifí

El salsifí s'ha considerat molt temps com les escorrialles de l'horta, però des de fa un temps comença a veure la llum tant a la taula popular com a la dels bocafins. A França s'utiliza molt en gastronomia i diuen que el seu gust s'assembla al d'una ostra. Pel que fa al conreu, es difícil de plantar, perquè és molt delicat. Animeu-vos a tastar-lo perquè només en trobareu al novembre!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

18-21 gen

Fira de l’Oli i les Garrigues 2019

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 55 anys, s’hi celebra la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto