Troba la teva recepta

5 restaurants singulars d'Olot

Amb estrella, amb unes vistes espectaculars, en un volcà, de cuina tradicional o en un ambient rústic. Ens entaulem en restaurants olotins únics.

CUINA.CAT

05/12/2018
01 Les Cols

Les Cols Enrique Marco

Les Cols

Fina Puigdevall va obrir Les Cols a la casa on va néixer i l’ha transformat en un dels restaurants més singulars d’Olot, no només perquè és l’únic de la zona amb estrella Michelin (en té dues), sinó pel disseny de l’espai, que és obra d’RCRarquitectes (premi Pritzker 2017). A la cuina de Les Cols el protagonisme el tenen els productes de proximitat i ecològics, molts dels quals vénen de l’hort propi de Puigdevall. Després de l’àpat, a Les Cols Pavellons es pot passar la nit contemplant les estrelles a través dels murs de vidre de les habitacions.

Més informació

  • Les Cols
  • Ctra. de la Canya, 106. Tel. 972 26 92 09.
02 Hostal els Ossos

Hostal els Ossos Xevi F. Güell

Hostal els Ossos

És difícil trobar algú de la Garrotxa que no conegui l’Hostal dels Ossos. Es tracta d’un dels establiments més emblemàtics de la comarca, on la cuina casolana elaborada amb productes de proximitat atrau comensals de tot el país. També és un dels espais més antics —es va fundar el 1846— i hi han passat tres generacions de la mateixa família. Avui, l’Hostal dels Ossos forma part del col·lectiu Cuina Volcànica i fa poc que ha remodelat l’espai sense perdre el caràcter que l’ha fet tan famós.

Més informació

  • Hostal dels Ossos
  • Ctra. de Santa Pau. Sant Cristòfol les Fonts. Tel. 972 26 61 34. 
03 Font Moixina

Font Moixina Xevi F. Güell

Font Moixina

El restaurant Font Moixina és un dels més grans de la comarca —hi caben 200 comensals— i, si veieu l’entorn, en un paratge de fonts, roures i salzes a tocar de la ciutat, entendreu per què s’omple de clients. La cuina, és clar, també en té bona part de culpa, amb una proposta de cuina volcànica, de mercat i tradicional elaborada amb productes de proximitat, de qualitat i amb una presentació acurada. El Font Moixina també és un espai perfecte per fer-hi celebracions i banquets de tota mena!

Més informació

  • Font Moixina
  • Paratge de la Moixina, s/n. Tel. 972 26 10 00.
04 Fortí del Montsacopa

Fortí del Montsacopa Xevi F. Güell

Fortí del Montsacopa

Per menjar al Fortí del Montsacopa haureu de pujar al volcà homònim, però no patiu, perquè és un passeig molt agradable de deu minuts des del centre d’Olot. Quan arribeu a dalt, a més d’una vista espectacular sobre Olot i la vall d’en Bas, us espera un menú basat en una cuina moderna i d’autor, elaborada amb productes de proximitat. El restaurant també ofereix servei de bar per atendre els excursionistes que volen esmorzar, fer el vermut o menjar una tapa ràpida mentre recorren els camins de la Garrotxa.

Més informació

  • Fortí del Montsacopa
  • Camí del Montsacopa. Tel. 690 08 31 90.
05 Hostal del Sol

Hostal del Sol Xevi F. Güell

Hostal del Sol

En aquest antic hostal situat a la carretera de Ripoll podreu viure l’ambient dels hostals de carretera de tota la vida, ja que manté la decoració rústica i el tracte familiar característics. Els plats es basen en productes de qualitat i de proximitat: el pa és dels Hostalets; el formatge, de la Vall de Bianya; l’embotit, de la Garrotxa, i el vi, de l’Empordà. Precisament, el pa amb tomàquet i els embotits artesans de la Garrotxa són l’especialitat de l’Hostal del Sol i una excusa perfecta per acostar-vos-hi a fer un àpat bo i informal.

Més informació

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 set

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

20 set

Dia Mundial de la Paella

La paella s'ha convertit en la icona gastronòmica de València, i el 20 de setembre n'és el dia mundial....

21 set

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

21 set

Festa de la Sal 2019

Cada tercer dissabte de setembre, des de l'any 1997, l'Escala ret homenatge a dos oficis molt antics del municipi:...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto