Troba la teva recepta

6 activitats per gaudir del gener

Propostes per divertir-vos el primer mes de l'any

CUINA.CAT

18/12/2019

Un dels propòsits del nou any ha de ser assaborir els bons moments amb més intensitat; per fer-vos-ho d'allò més fàcil, us proposem les següents activitats: 

01 Oli

Oli

Fira de l'Oli i les Garrigues

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 56 anys, s’hi celebra la Fira de les Garrigues, que té l’or líquid com a protagonista principal. Hi trobareu més de 5.000 metres quadrats d’exposició, amb comerciats i productors d’oli d’arreu del territori que representen la producció d’un dels puntals de la dieta i la cultura mediterrànies.

02 Fesols de Santa Pau

Fesols de Santa Pau

Fira del Fesol

A Catalunya, per Sant Antoni, se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau, que té un protagonista indiscutible: el fesol autòcton. Es tracta de la tavella brisa de mata alta i de mata baixa, que són les varietats tradicionals de la població. No només podreu descobrir, degustar i comprar aquestes varietats, sinó que també podreu conèixer les varietats foranes d’aquest llegum que protagonitza algunes de les receptes més tradicionals de la cuina catalana. 

 

03 Girella

Girella

Festa de Sant Sebastià

La Festa de Sant Sebastià és una tradició molt arrelada al Pont de Suert. Els bons àpats protagonitzen aquesta festa, organitzada per la Confraria de Sant Sebastià del Pont de Suert. L’esdeveniment comença el 19 de gener amb un sopar de vigília. La festa continua el dia 20, la diada de Sant Sebastià, que s’inicia amb un esmorzar amb plats de la cuina tradicional pontarrina, com la sopa de pa, les potes de corder i la girella. També hi ha un dinar i un sopar tradicionals i, el dia 21, la festa s’acaba amb un dinar.

04 Trufforum

Trufforum

Trufforum

L’edifici El Sucre, de Vic, torna a acollir el Trufforum, l’esdeveniment de referència del sector de la tòfona negra a escala internacional, el 25 i el 26 de gener. D’accés gratuït, també per al públic general, la fira vol promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a la cuina i inclou demostracions a càrrec de xefs com Nandu Jubany i Oriol Rovira, entre d’altres.

El 25 i el 26 de gener, a Vic (Osona)

05 Mostra Internacional de Pastisseria

Mostra Internacional de Pastisseria

III Mostra Internacional de Pastisseria

L’últim cap de setmana de gener, coincidint amb la festa major d’hivern de Sant Vicenç dels Horts, se celebra la tercera edició de la Mostra Internacional de Pastisseria, que reuneix alguns dels millors rebosters del món, amb xerrades, demostracions i, és clar, tastos. Enguany, per primera vegada, es donarà a conèixer la llista de les millors pastisseries de Catalunya i una aplicació de la mostra que permetrà localitzar els millors establiments i obtenir informació detallada de la trajectòria de cadascun i altres dades d’interès.

06 Calçots

Calçots

Festa de la Calçotada

Valls celebra una diada festiva i popular al voltant del calçot, coincidint amb l’epicentre de la temporada. Els carrers i les places de la vila s’omplen de l’aroma dels calçots a la brasa i del romesco, en una jornada en què se celebren cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella i concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de calçots i el concurs més esperat de tots, el de menjar calçots, per als més atrevits.

  • El 26 de gener a Valls (Alt Camp)

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

17 gen

Taller per escalfar-nos Nou! 2020

El divendres 17 de gener, de 20.15 a 21.45 h, es durà a terme al Centre Cívic Sagrada Família un...

17-19 gen

Fira de l'Oli i les Garrigues 2020

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 56 anys, s’hi celebra la...

19 gen

Fira del Fesol 2020

A Catalunya, per Sant Antoni, se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

19 gen

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

Portada 235

SUPER SANS! TRUCS PER ESTRENAR BÉ EL 2020

  • Formatges singulars
  • L'alè de la Mediterrània en un bistrot d'Esparreguera

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto