Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 activitats per gaudir del gener

Propostes per divertir-vos el primer mes de l'any

CUINA.CAT

18/12/2019

Un dels propòsits del nou any ha de ser assaborir els bons moments amb més intensitat; per fer-vos-ho d'allò més fàcil, us proposem les següents activitats: 

01 Oli

Oli

Fira de l'Oli i les Garrigues

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 56 anys, s’hi celebra la Fira de les Garrigues, que té l’or líquid com a protagonista principal. Hi trobareu més de 5.000 metres quadrats d’exposició, amb comerciats i productors d’oli d’arreu del territori que representen la producció d’un dels puntals de la dieta i la cultura mediterrànies.

02 Fesols de Santa Pau

Fesols de Santa Pau

Fira del Fesol

A Catalunya, per Sant Antoni, se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau, que té un protagonista indiscutible: el fesol autòcton. Es tracta de la tavella brisa de mata alta i de mata baixa, que són les varietats tradicionals de la població. No només podreu descobrir, degustar i comprar aquestes varietats, sinó que també podreu conèixer les varietats foranes d’aquest llegum que protagonitza algunes de les receptes més tradicionals de la cuina catalana. 

 

03 Girella

Girella

Festa de Sant Sebastià

La Festa de Sant Sebastià és una tradició molt arrelada al Pont de Suert. Els bons àpats protagonitzen aquesta festa, organitzada per la Confraria de Sant Sebastià del Pont de Suert. L’esdeveniment comença el 19 de gener amb un sopar de vigília. La festa continua el dia 20, la diada de Sant Sebastià, que s’inicia amb un esmorzar amb plats de la cuina tradicional pontarrina, com la sopa de pa, les potes de corder i la girella. També hi ha un dinar i un sopar tradicionals i, el dia 21, la festa s’acaba amb un dinar.

04 La tòfona és la protagonista de TrufforumVic

La tòfona és la protagonista de TrufforumVic

Trufforum

L’edifici El Sucre, de Vic, torna a acollir el Trufforum, l’esdeveniment de referència del sector de la tòfona negra a escala internacional, el 25 i el 26 de gener. D’accés gratuït, també per al públic general, la fira vol promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a la cuina i inclou demostracions a càrrec de xefs com Nandu Jubany i Oriol Rovira, entre d’altres.

El 25 i el 26 de gener, a Vic (Osona)

05 Mostra Internacional de Pastisseria

Mostra Internacional de Pastisseria

III Mostra Internacional de Pastisseria

L’últim cap de setmana de gener, coincidint amb la festa major d’hivern de Sant Vicenç dels Horts, se celebra la tercera edició de la Mostra Internacional de Pastisseria, que reuneix alguns dels millors rebosters del món, amb xerrades, demostracions i, és clar, tastos. Enguany, per primera vegada, es donarà a conèixer la llista de les millors pastisseries de Catalunya i una aplicació de la mostra que permetrà localitzar els millors establiments i obtenir informació detallada de la trajectòria de cadascun i altres dades d’interès.

06 Calçots

Calçots

Festa de la Calçotada

Valls celebra una diada festiva i popular al voltant del calçot, coincidint amb l’epicentre de la temporada. Els carrers i les places de la vila s’omplen de l’aroma dels calçots a la brasa i del romesco, en una jornada en què se celebren cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella i concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de calçots i el concurs més esperat de tots, el de menjar calçots, per als més atrevits.

  • El 26 de gener a Valls (Alt Camp)

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: