Troba la teva recepta

7 Coses que tot bon boletaire ha de tenir a casa

Estigueu preparats perquè no se us en escapi cap

CUINA.CAT

04/11/2019

Sou dels que esperen la temporada de bolets amb deliri per sortir al bosc a omplir el cistell? Doncs esteu de sort, perquè us presentem una selecció d’estris i complements necessaris per ser els caçadors de bolets més ben equipats del país. Si la pluja, el fred i la humitat ja han fet acte de presència, no ho dubteu: ha arribat l’hora dels boletaires. I no ho oblideu: sigueu curosos amb el bosc!

01 Ganivet per recollir bolets

Ganivet per recollir bolets

Un ganivet adequat

Si voleu que l’any vinent tornin a sortir bolets, quan els colliu talleu-los amb un ganivet just arran de terra i eviteu els rasclets que malmeten el terreny i provoquen la mort de les espores del fong. La fulla ha de ser corba per facilitar el tall. A més del clàssic ganivet pallarès, també són molt pràctiques les navalles que inclouen un raspall per netejar el bolet abans de posar-lo al cistell.

En trobareu per 20 € a Opinel.

02 Pots conserva de bolets

Pots conserva de bolets

Recipients a punt

Si heu estat premiats amb una bona collita de bolets i en voleu anar menjant al llarg del temps, els podeu congelar o bé fer-los en conserva (en oli, en escabetx, al natural, en sal...). Trieu pots de vidre que tanquin hermèticament (amb junta de goma, millor) i, pel que fa als bolets, que siguin sans, tendres i estiguin ben nets.

 

03 El secret més ben guardat

El secret més ben guardat

Un llibre de bolets

El coneixement és fonamental per aprendre a caçar bolets i saber distingir-ne les varietats, per això recomanem el llibre de Marc Estévez Casabosch "El secret més ben guardat" perquè us amareu de cultura sobre aquests fongs. 

Podeu trobar-lo a AraLlibres per 19,90 €

04 Cistell de bolets

Cistell de bolets

Un bon cistell

No només fa més patxoca anar amb un cistell de vímet penjat del braç, també és més ecològic i respectuós amb l’entorn, ja que, en no ser tancat, les espores dels bolets s’escampen pel bosc. Això sí, no oblideu complementar el vestuari boletaire amb una peça d’abric i un bon impermeable, per si de cas, a més d’una sabates adequades per al terreny.

05 Joc Boletaires

Joc Boletaires

Joc de bolets

Si us fa mandra això de fer la cabreta per la muntanya, però voleu fer de boletaires una estona, la firma Devir proposa un divertit joc de taula on haureu de collir bolets, fer-los a la brasa i tastar-los amb una mica de sidra, però aneu amb compte que siguin comestibles o perdreu la partida!

El seu preu és 14 €, podeu llegir-ne més a Devir.

06 Bóta de vi de pics vermells

Bóta de vi de pics vermells

Una bóta de vi

Ja sigui sols o en bona companyia, quan sortiu a collir bolets, la tradició mana que cal fer una aturada per omplir l’estómac. No us oblideu el fuet o la llonganissa, l’aigua i, per descomptat!, la bóta de vi, un costum típic d’anar d’excursió. Sigueu atrevits i opteu per bótes vistoses com aquesta de pics. 

En trobareu amb aquest disseny per 32 € i en molts d'altres a Mibotadevino

07 Motxilla especial per portar bolets

Motxilla especial per portar bolets

Una motxilla d'excursió

Anar a la muntanya a la recerca dels bolets més saborosos no implica que hàgiu de deixar el glamur a casa. La típica motxilla d’excursió es modernitza amb un cistell de vímet interior que us permetrà guardar els bolets de manera segura. Un gadget boletaire per moure-us amb comoditat.

Podeu trobar-ne de diferents models a la Casa de las Setas a partir de 39 €.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

27 feb

Taller 'Cuina amb vegetals fermentats'

El dijous 27 de febrer, al Centre Cívic El Sortidor, es farà un taller de 18.30 a 21.30 h en què...

27 feb

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

27 feb

Cuina vegetariana d'hivern Nou 2020

Sabíeu que la meitat del nostre plat sempre haurien de ser verdures? I que hauríem de reduir el consum...

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto