Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 7 de març al 7 d'abril, el Prat de Llobregat celebra les XV Jornades Gastronòmiques

Apadrinades per Carme Ruscalleda, hi participen 32 restaurants del Prat i de tota la comarca

Un dels plats del Març Gastronòmic, amb pollastre Pota Blava i carxofa Prat

Un dels plats del Març Gastronòmic, amb pollastre Pota Blava i carxofa Prat

El mes de març arriba carregat de propostes gastronòmiques al Prat de Llobregat, amb les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat i la Festa de la Carxofa Prat.

La quinzena edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat se celebra entre el 7 de març i el 7 d’abril, i converteix el Prat de Llobregat en la capital de l’activitat, amb tretze participants, una xifra rècord que supera la de les edicions anteriors, i amb l’accent posat en la gastronomia sostenible. Enguany, la iniciativa s’estén cap a dotze municipis més: Abrera, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Esparreguera, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, la Palma de Cervelló, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat i Vilanova i la Geltrú.

003 copia copy

L’Ajuntament del Prat de Llobregat  torna a organitzar l’activitat, degana de les accions gastronòmiques que es desenvolupen a la comarca, i que permet degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics com són el pollastre Pota Blava, la carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat. 

Apostant per la sostenibilitat

El Març Gastronòmic compta amb la col·laboració dels restaurants de la ciutat, a més del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat i San Miguel, i és una aposta per valorar els productes de proximitat en la cuina de la restauració local. Precisament, un dels eixos en què se centra el consistori és treballar amb els productors i les productores i la restauració del municipi per promoure la transformació de les realitats agroalimentàries i fomentar una alimentació arrelada al territori, on la gastronomia bona, sana i justa sigui la protagonista i un veritable actiu de promoció de la ciutat.

La cuina del Març Gastronòmic, una cuina basada en productes locals, també contribueix a conservar la biodiversitat i a generar un turisme gastronòmic de proximitat, de qualitat i sostenible per al territori. En aquest sentit, esdeveniments com aquest reivindiquen que és possible conjugar sostenibilitat i protecció del territori, una agricultura de proximitat i justa per als productors, i una alimentació sostenible.

Una padrina de luxe

La xef Carme Ruscalleda és la padrina de les XV Jornades Gastronòmiques. De família agricultora comerciant, és un referent de la gastronomia mundial: ha estat l’única dona del món a tenir set estrelles Michelin (tres al restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar; dues al Moments, de Barcelona, i dues més al Sant Pau de Tòquio). Voluntariosa, perfeccionista i obsessionada pel producte i el sabor, la seva cuina es fonamenta en la tradició catalana.

DSC 8188

Ruscalleda va participar en el llibre commemoratiu de les fires avícoles de la raça Prat i també n’ha estat padrina. A més, va apadrinar el confit de pota blava en l’edició del 2017 del concurs Plat Favorit dels Catalans.

La carxofa també està de festa

Les Jornades Gastronòmiques donen el tret de sortida a les Festes de la Carxofa, que es converteixen en un punt de trobada a l’entorn de l’oferta agrícola i gastronòmica de proximitat. Per això, s’organitzen tota mena d’activitats per a tots els públics. A més de les Jornades Gastronòmiques, tornen la Carxofada del Prat, el tradicional dinar popular, que tindrà lloc al parc del Fondo d’en Peixo, el 7 d’abril; l’Escarxofa&Jazz, l’esdeveniment que combina gastronomia i un concert de jazz, que serà el 14 d’abril, a la Capsa, i el FiraTapa Carxofa Prat, els dies 19, 20 i 21 d’abril, a la plaça de Blanes.

Podeu trobar-ne tota la informació a la web www.marcgastronomic.com.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: