Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

79 productes de 51 empreses de la demarcació reben el distintiu Girona Excel·lent

És la quarta edició del segell que aporta valor i reivindica el producte de proximitat

Camps i Noguer, durant la presentació dels guanyadors de Girona Excel·lent

Camps i Noguer, durant la presentació dels guanyadors de Girona Excel·lent

Dels 313 productes que es van presentar a la quarta edició de Girona Excel·lent, els tastadors n'han escollit 79 de 51 empreses diferents, que es reparteixen en 13 famílies de productes inclosos en el Segell de Qualitat Agroalimentària Girona Excel·lent, un distintiu que aporta valor afegit i reivindica el producte de proximitat. Els seleccionats han estat escollits per una quarantena de tastadors professionals –cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics– en uns tasts fets a cegues, un per a cadascuna de les categories: aigues minerals, arrossos, begudes locals, cafès i infusions; conserves, embotits, fruita seca, foie-gras, làctics, oli d'oliva, mel, peix, vins i vins dolços.

Més famílies de productes

Precisament, aquest any una de les novetats és l'augment de categories amb les de la fruita seca, la mel i les infusions. Jordi Camps, diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local de la corporació, destaca que "la introducció d’aquestes noves categories en el concurs respon a la petició del seu sector i demostra l’interès creixent de les empreses agroalimentàries per incorporar el segell Girona Excel·lent als seus productes, ja que el distintiu els aporta valor afegit". De fet, Girona Excel·lent és el segell de qualitat agroalimentària que la Diputació de Girona va impulsar el 2014 per reconèixer els millors productes elaborats al cent per cent a les comarques gironines. Per a les empreses, rebre aquest distintiu implica diferents avantatges: en els dos anys de durada del programa, els productes seleccionats podran utilitzar la marca Girona Excel·lent; es beneficiaran d’accions de promoció i difusió (participant en materials divulgatius, campanyes de comunicació i publicitat, i fires i esdeveniments especialitzats), i també gaudiran de serveis de formació i de treball en xarxa empresarial. 

Un moment agredolç per al sector

La proclamació dels guanyadors de la quarta edició arriba en un moment agredolç per al sector agroalimentari gironí. D'una banda, la situació generada per la pandèmia ha fet que reivindiquem més allò que és nostre, l’origen, la tradició i la qualitat. Així, pagesos, ramaders, flequers, formatgers, productors de vi i molts altres artesans –i també industrials– de l'alimentació han vist revaloritzar el seu reconeixement social. Però, d'altra banda, els seus principals clients (restaurants i bars) han patit durament les conseqüències de les restriccions per la covid-19 i, en alguns casos, fins i tot han tancat el negoci. Per aquest motiu, el president de la Diputació, Miquel Noguer, destaca que "ara més que mai, iniciatives com Girona Excel·lent són imprescindibles per al sector agroalimentari de la demarcació".

L’Alt Empordà, una comarca 'excel·lent'

Dels 313 productes presentats al concurs i dels 79 seleccionats, una bona part són elaborats per empreses situades a l’Alt Empordà. En concret, són 30 d’aquests productes, xifra que representa un 38% del total dels guanyadors. Per municipis, l’Escala i Siurana d’Empordà són els que acaparen més distincions (cinc cadascuna).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: