Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 8 al 21 de setembre, Figueres torna a posar en valor la figa i la cuina de l'Empordà

La 3a campanya gastronòmica 'Enfiga't' compta amb la participació de més de 15 restaurants que oferiran tapa, plat o menú amb la figa com a producte principal

Un dels plats de l'edició del 2024 d''Enfiga't'

Un dels plats de l'edició del 2024 d''Enfiga't'

Figueres tornarà a celebrar, del 8 al 21 de setembre, la 3a edició de la campanya gastronòmica 'Enfiga't' per posar en valor la figa i la cuina de l'Alt Empordà. Hi participaran més de 15 restaurants figuerencs i de la resta de la comarca que oferiran tapa, plat, postres o menú amb la figa com a producte principal. Es tracta d'una iniciativa organitzada per Comerç Figueres Associació i el col·lectiu La Cuina del Vent –amb el suport de l'Associació d'Empresaris d'Activitats d'Hostaleria de l'Alt Empordà–, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres

La proposta a oferir és lliure per part de cada establiment, tant pel que fa al preu com al format, si bé és indispensable que la figa sigui protagonista en cadascuna de les propostes que es presentin. Els restaurants que ja han confirmat la seva participació són: Can Jeroni, Duran, Tony's Figueres, Txot's, Dynamic, Lizarran, Boga Gastrotaberna, Foc Figueres, Sumac, El Trull d'en Francesc, Amiel&Molins, Falconera, L'Encesa, El Molí, Terrazo Espai Gastronòmic. És previst que en els propers dies se n'hi afegeixin més –la informació s'actualitzarà al web www.comercfigueres.com.

La campanya consisteix en l'elaboració d'una tapa, plat o menú amb la figa com a producte principal, tenint en compte la temporada en què ens trobem i la rellevància i la relació històrica, gastronòmica i cultural d'aquest producte amb la ciutat de Figueres i la comarca de l'Alt Empordà. La finalitat d'aquesta acció conjunta és promocionar la gastronomia de l'Empordà i de la ciutat a través del producte i del talent culinari i creatiu dels restaurants, i incentivar la resta d'activitats implicades en el territori. La figa és un fruit de temporada de juliol a octubre i té una rellevància i una relació històrica, gastronòmica i cultural amb Figueres i l'Alt Empordà.

Show cooking al Balcó del Mercat

El dissabte 13 de setembre (de 10 a 13 h) hi haurà un show cooking al Balcó del Mercat, el nou espai enogastronòmic i de promoció de productes locals situat a l'altell de la plaça Catalunya, a càrrec del col·lectiu gastronòmic de La Cuina del Vent. Aquest grup de professionals i establiments gastronòmics té el suport de l'Associació d'Empresaris d'Activitats d'Hostaleria de l'Alt Empordà i el seu objectiu és promocionar la terra, la cuina, la cultura i la tradició de l'Empordà. Al show cooking també hi participarà un establiment associat a Comerç Figueres Associació.

'Enfiga't' se celebra per tercer any seguit i recupera la campanya 'Menja't la figa' que s'havia iniciat el 2006. Per a més informació, consulteu la pàgina web de l'Ajuntament de Figueres.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
292CUINA portada

TOCA TORNAR A L'ESCOLA! IDEES I RECEPTES PERQUÈ ELS NENS APRENGUIN CUINANT

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Arnau Muñío

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: