Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

8 esdeveniments que no us podeu perdre al febrer

Us proposem activitats per fer aquest febrer, un mes únic

CUINA.CAT

03/02/2020

El febrer és un mes fred, en el què preferim no sortir del sofà i la manta. Aquestes activitats, però, us faran sortir de casa!

01 Temps d'Uriços

Temps d'Uriços

Jornades gastronòmiques 'Temps d'Uriços'

És temporada d'eriçons de mar o com en diuen a Sant Feliu de Guíxols, 'd'uriços'. En aquesta vila del Baix Empordà podreu tastar plats amb aquest ingredient en 23 restaurants diferents. El dia més important de la campanya, però, és la Uriçada Popular, que es celebra el dissabte 1 de febrer a les 11 h, als jardins Juli Garreta de Sant Feliu. Per 6€ podreu gaudir de sis uriços, una llesca de pa i una copa de cava.

 

02 Caldera

Caldera

Festa de la Caldera

El repartiment de la caldera, una mena d’escudella, amb botifarra, trossos de cansalada, arròs, fideus i altres condiments, és una tradició que a Montmaneu es conserva des de fa temps. Mentre aquesta es va cuinant la gent s'espera a la vora i participen en un joc de bitlles.

03 Xató

Xató

Ruta del Xató

La Ruta del Xató, que s’estrena al novembre, arriba al seu punt àlgid al febrer, quan es celebren tres cites senyalades, la Xantonada Popular del Vendrell el dia 2, la Festa del Xató de Vilafranca del Penedès el dia 9 i la setmana del Xató de Sitges, que es celebra del 20 i el 26. El xató és una recepta molt popular al Penedès i al Garraf, on cada municipi en fa una versió pròpia, fet que ha causat una competència sana entre les poblacions, que s’uneixen en la Ruta del Xató, amb propostes gastronòmiques i turístiques per a tota la família.

04 Risotto de galeres i carxofes amb espardenyes a la planxa

Risotto de galeres i carxofes amb espardenyes a la planxa

Jornades gastronòmiques de la galera

Diversos municipis de l’Ebre homenatgen la galera amb unes jornades en què participen els restaurants, amb menús de degustació perquè els visitants pugueu gaudir dels millors plats preparats amb aquest crustaci, de gran importància a la cuina ebrenca. 

05 Mel

Mel

Fira de la mel

A l’Edat Mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava una fira específica. Si us agrada la mel, voleu conèixer-ne noves varietats i endur-vos-en a casa, areu-hi i en tindreu per triar i remenar, i gaudir a més, d'activitats diverses.

  • El 22 i 23 de febrer a Crespià (Pla de l'Estany)

 

06 Sopa rancho

Sopa rancho

Festes del ranxo

Una de les activitats més esperades del Carnaval a molts municipis del país és la preparació del ranxo, una sopa a base de carn, llegums i verdures, i del cremat que l’acompanya. La majoria de pobles de la conca del Segre ho celebren, però el que té més fama de tots és el de Ponts.

  • El 25 de febrer a Ponts (La Noguera). 
07 Escudella

Escudella

Festa de l'Escudella

El dimarts de Carnaval, Castellterçol treu una trentena de calderes d’escudella al carrer i en reparteix el contingut entre els veïns i els visitants. Es tracta d’una de les celebracions més antigues del poble, que ja es feia al segle XVI per agafar forces abans del dejuni de la Quaresma, que comença l’endemà, amb l’enterrament de la sardina.

08 Sopa de wonton

Sopa de wonton Thinkstock

Taller 'Viatge gastronòmic per la Xina i el Japó"

El febrer comença un curs de quatre tallers a càrrec de Diego Molina, on s'ensenyaran les receptes més significatives de la gastronomia japonesa i xinesa, com el pollastre cantonès amb ametlles, les gyozes, els wonton o els arrossos xinesos. Abans d'anar-hi, cal que us inscriviu.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

07-08 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

18 jun

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto