Troba la teva recepta

8 Propostes gastronòmiques per gaudir d'aquest novembre

El fred es comença a notar i una bona manera de pair-lo és menjant, per això us proposem les següents activitats en què no faltarà talent culinari!

CUINA.CAT

29/10/2019
01 Calçots

Calçots Thinkstock

VI Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

Amb l’objectiu de reivindicar l’autèntica calçotada i la cuina del calçot, l’Ajuntament de Valls, l’Associació de Restauradors de Valls, la DO Tarragona, la IGP Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola de Valls i molts establiments de restauració i cellers del municipi van crear, ja fa sis anys, la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls. 

La festa comença amb l’arrencada simbòlica del primer calçot de la temporada en un camp d’un productor de la IGP Calçot de Valls i el nomenament de l’Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls. Després, el Pati de Valls acull els restauradors i els cellers, amb un Mercat de Tastets a base de calçots preparats per a l’ocasió per deu establiments de restauració de Valls i de la comarca de l’Alt Camp. A més a més, hi haurà demostracions de cuina per aprendre-ho tot dels calçots.

  • El 23 de Novembre a Valls.
02 Propietats caldo

Propietats caldo

Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià 2019

D’aquí a tres anys tindrà lloc la commemoració del 500è aniversari de l’estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa. Amb motiu d’aquesta celebració, l’Ajuntament de Manresa impulsa el projecte Manresa 2022, una aposta estratègica transversal i participativa per promocionar la ciutat. 

Una de les peces clau d’aquest projecte són les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, en les quals participen diversos restaurants del municipi. Durant les jornades, s’ofereixen receptes originals del temps de sant Ignasi, com el brou del pelegrí, i vins de la DOP Pla de Bages.

  • El 22 i 23 de novembre a Manresa.
03 Caçó amb romesco

Caçó amb romesco

VII Jornades Gastronòmiques del Romesco

Cambrils celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Romesco, amb l’objectiu d’oferir a locals i visitants plats enromescats i reivindicar les arrels i les tradicions de la cuina local, que es remunten a èpoques antigues. 

Una vintena de restaurants de Cambrils, cadascun amb un estil propi, elabora diferents propostes gastronòmiques adoptant el romesco com a ingredient protagonista, sigui en salsa freda o guisat. Durant les jornades gastronòmiques, els comensals podran degustar receptes basades en aquesta salsa.

  • Del 22 de novembre al 8 de desembre a Cambrils
04 Street Food

Street Food

Rec Street Food 2019

El barri del Rec d’Igualada celebra una nova edició del Rec Street Food, el festival gastronòmic de menjar de carrer que complementa el Rec.0 Experimental Stores, el festival de moda, gastronomia i cultura del barri, que inclou food trucks seleccionats especialment per representar diferents cultures i gustos. 

Cada food truck aporta algun valor nou en gastronomia, i tots junts formen un conjunt gurmet atractiu que des de fa diverses edicions atreu visitants d’arreu del país, disposats a conèixer l’oferta gastronòmica més original.

  • Del 6 al 9 de novembre al Rec
05 Pa de llet amb perles de xocolata

Pa de llet amb perles de xocolata

XIII Fira del pa amb xocolata

A Sant Gregori, al Gironès, dediquen una fira al pa i la xocolata, dos ingredients que, durant molts anys, van ser el berenar dels petits de casa. Aquesta fira, que enguany arriba a la tretzena edició, inclou un programa amb degustacions, tallers infantils i tota mena d’activitats per a tota la família. Així, doncs, els més menuts podran descobrir una manera més sana i tradicional de berenar quan surten de l’escola.

La fira està destinada a la venda i degustació de productes de xocolata, pa i els seus derivats, de manera que hi podrem veure tot tipus de dolços elaborats amb farina i cacau.

06 Rock Shrimp Creamy Spicy / Steven Freeman

Rock Shrimp Creamy Spicy / Steven Freeman

Restaurant Nobu

A la Torre Catalunya de Barcelona, a tocar de l’estació de Sants, acaba d’obrir les portes l’hotel Nobu, amb el restaurant japonès homònim a la planta 23, on el xef Hervé Courtot ofereix els plats clàssics d’aquesta cadena hotelera internacional, com el Yellow tail sashimi amb jalapeños i el bacallà negre amb miso.

Tot plegat en un espai amb vistes impressionants de la ciutat, en què destaca un mural de l’artista Albert de Blobs.

  • Nobu, Av. de Roma, 2, Barcelona
  • 934 93 60 27
07 Pizzeria Mucho

Pizzeria Mucho

Pizzeria Mucho

Mucho és el nom de la pizzeria que Xevi Ramon, deTirticum i Jordi Vilà, del restaurant Alkimia, han obert a Barcelona. Ho fan amb l’experiència de saber tractar les masses i els ingredients i, per això, les pizzes de Mucho estan elaborades amb productes 100% orgànics, masses fermentades tres dies amb un ferment exclusiu i farines exclusives.

  • Mucho. Carrer de Marià Cubí, 201, Barcelona
  • 938 58 61 61
08 Festa de la Ratafia

Festa de la Ratafia

XXXVIII Festa de la Ratafia

El concurs per escollir les millors ratafies entre totes les participants és, un any més, l’acte destacat de la 38a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, que, del 7 al 10 de novembre, inunda la localitat selvatana d’activitats i celebracions diverses a l’entorn d’aquest destil·lat tradicional de la zona. Les ratafies guanyadores es donaran a conèixer en el transcurs del sopar de gala que es farà el divendres 8 de novembre, durant el qual també es nomenarà la xef Carme Ruscalleda confraressa d’honor 2019.

La festa constarà en un mercat de proximitat, una mostra de productes elaborats amb ratafia, xerrades, exposicions, concerts, espectacles, conferències, tastos i rutes entre moltes altres activitats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 nov

Concerts als cellers modernistes: Cooperativa de Sarral

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i alguns cellers modernistes del projecte 'Muntanyes modernistes'...

16 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

04 oct - 17 nov

II Festival Cordeví

Durant aquesta tardor, del 5 d'octubre al 17 de novembre se celebra la segona edició del Festival Gastronòmic...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto