CUINA.CAT
29/10/2019Calçots Thinkstock
Amb l’objectiu de reivindicar l’autèntica calçotada i la cuina del calçot, l’Ajuntament de Valls, l’Associació de Restauradors de Valls, la DO Tarragona, la IGP Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola de Valls i molts establiments de restauració i cellers del municipi van crear, ja fa sis anys, la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls.
La festa comença amb l’arrencada simbòlica del primer calçot de la temporada en un camp d’un productor de la IGP Calçot de Valls i el nomenament de l’Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls. Després, el Pati de Valls acull els restauradors i els cellers, amb un Mercat de Tastets a base de calçots preparats per a l’ocasió per deu establiments de restauració de Valls i de la comarca de l’Alt Camp. A més a més, hi haurà demostracions de cuina per aprendre-ho tot dels calçots.
Propietats caldo
D’aquí a tres anys tindrà lloc la commemoració del 500è aniversari de l’estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa. Amb motiu d’aquesta celebració, l’Ajuntament de Manresa impulsa el projecte Manresa 2022, una aposta estratègica transversal i participativa per promocionar la ciutat.
Una de les peces clau d’aquest projecte són les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, en les quals participen diversos restaurants del municipi. Durant les jornades, s’ofereixen receptes originals del temps de sant Ignasi, com el brou del pelegrí, i vins de la DOP Pla de Bages.
Caçó amb romesco
Cambrils celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Romesco, amb l’objectiu d’oferir a locals i visitants plats enromescats i reivindicar les arrels i les tradicions de la cuina local, que es remunten a èpoques antigues.
Una vintena de restaurants de Cambrils, cadascun amb un estil propi, elabora diferents propostes gastronòmiques adoptant el romesco com a ingredient protagonista, sigui en salsa freda o guisat. Durant les jornades gastronòmiques, els comensals podran degustar receptes basades en aquesta salsa.
Street Food
El barri del Rec d’Igualada celebra una nova edició del Rec Street Food, el festival gastronòmic de menjar de carrer que complementa el Rec.0 Experimental Stores, el festival de moda, gastronomia i cultura del barri, que inclou food trucks seleccionats especialment per representar diferents cultures i gustos.
Cada food truck aporta algun valor nou en gastronomia, i tots junts formen un conjunt gurmet atractiu que des de fa diverses edicions atreu visitants d’arreu del país, disposats a conèixer l’oferta gastronòmica més original.
Pa de llet amb perles de xocolata
A Sant Gregori, al Gironès, dediquen una fira al pa i la xocolata, dos ingredients que, durant molts anys, van ser el berenar dels petits de casa. Aquesta fira, que enguany arriba a la tretzena edició, inclou un programa amb degustacions, tallers infantils i tota mena d’activitats per a tota la família. Així, doncs, els més menuts podran descobrir una manera més sana i tradicional de berenar quan surten de l’escola.
La fira està destinada a la venda i degustació de productes de xocolata, pa i els seus derivats, de manera que hi podrem veure tot tipus de dolços elaborats amb farina i cacau.
Rock Shrimp Creamy Spicy / Steven Freeman
A la Torre Catalunya de Barcelona, a tocar de l’estació de Sants, acaba d’obrir les portes l’hotel Nobu, amb el restaurant japonès homònim a la planta 23, on el xef Hervé Courtot ofereix els plats clàssics d’aquesta cadena hotelera internacional, com el Yellow tail sashimi amb jalapeños i el bacallà negre amb miso.
Tot plegat en un espai amb vistes impressionants de la ciutat, en què destaca un mural de l’artista Albert de Blobs.
Pizzeria Mucho
Mucho és el nom de la pizzeria que Xevi Ramon, deTirticum i Jordi Vilà, del restaurant Alkimia, han obert a Barcelona. Ho fan amb l’experiència de saber tractar les masses i els ingredients i, per això, les pizzes de Mucho estan elaborades amb productes 100% orgànics, masses fermentades tres dies amb un ferment exclusiu i farines exclusives.
Festa de la Ratafia
El concurs per escollir les millors ratafies entre totes les participants és, un any més, l’acte destacat de la 38a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, que, del 7 al 10 de novembre, inunda la localitat selvatana d’activitats i celebracions diverses a l’entorn d’aquest destil·lat tradicional de la zona. Les ratafies guanyadores es donaran a conèixer en el transcurs del sopar de gala que es farà el divendres 8 de novembre, durant el qual també es nomenarà la xef Carme Ruscalleda confraressa d’honor 2019.
La festa constarà en un mercat de proximitat, una mostra de productes elaborats amb ratafia, xerrades, exposicions, concerts, espectacles, conferències, tastos i rutes entre moltes altres activitats.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.