Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

9 establiments on comprar productes nadalencs d'arreu del món

Aquí mengem escudella i carn d’olla, pollastre rostit, canelons, tortell de Reis... però què mengen, per Nadal, a la resta del món?

CUINA.CAT

21/12/2020

 Si voleu donar un punt cosmopolita a la celebració d’enguany, aquí teniu unes quantes propostes!

01 Tokyo-ya

Tokyo-ya

Tòquio: Nadal en un país que no el celebra

Podríem pensar que un país en què el cristianisme és molt minoritari no celebra el Nadal. Però, en el cas del Japó, això no és veritat. En el vessant gastronòmic, per Nadal triomfa la visita a una cadena de menjar ràpid que serveix pollastre fregit i, des del punt de vista dolç, és tradició menjar Christmas cake, un pastís de pa de pessic, amb nata i maduixes. Si el voleu fer a casa, a la botiga Tokyo-ya de Barcelona hi trobareu tot el que us cal!

Més informació 

  • Tokyo-ya
  • Girona, 119. Barcelona. Tel. 93 532 19 38. 
02 Taste of America

Taste of America

Els Estats Units: el paradís dels excessos

Si sou aficionats als programes de decoració de la televisió, haureu vist que moltes cuines americanes tenen dos forns. Per què? Doncs per poder coure el gall dindi en un mentre es fa la resta del menjar en l’altre. En un país on tot es magnifica —també el menjar—, per Nadal, com per Acció de Gràcies, és tradició menjar gall dindi farcit. I els ingredients els podeu comprar a Taste of America, a Barcelona i Esplugues.

Més informació 

  • Taste of America
  • Aragó, 231 i Balmes, 322. Barcelona.Tel. 93 515 05 49 i 93 211 97 92.
03 Glühwein

Glühwein

Alemanya: passar el fred amb vi calent

Com que Catalunya és país de vins, ens sorprèn la possibilitat de beure’n de calent. Però a molts països centreeuropeus, com Alemanya, el vi calent i especiat, el glüwhein, és la millor manera de suportar les temperatures gèlides. Per tastar-lo aquí, el podeu preparar a casa –barrejant vi, canyella, sucre, anís i taronja— o anar a Devil’s Kitchen, un restaurant especialitzat en cuina alemanya.

Més informació 

04 Christstollen

Christstollen

Àustria: el pa nadalenc més famós

Si el vi calent és la millor manera de fer-nos passar el fred, la manera més interessant d’agafar energies és menjant el pa nadalenc per excel·lència. Es tracta del Christstollen, un pa amb panses i fruita confitada i cobert de sucre que forma part de la tradició del dia de Nadal a diversos països, com ara a Àustria. Aquí, el podeu comprar acabat de fer al Cruixent del Poblenou.

Més informació 

  • Cruixent
  • Pujades, 173. Barcelona. Tel. 93 105 60 47.
05 A Casa Portuguesa

A Casa Portuguesa

Portugal: un tortell de Reis lusità

Si us pensàveu que el tortell de Reis era un invent català, us equivoqueu. Tampoc no és un invent portuguès, tot sigui dit, sinó que sembla que l’autoria és dels francesos. Sigui com sigui, de la mateixa manera que nosaltres el gaudim en dia de Reis, a Portugal i al Brasil en mengen tot el Nadal. En diuen bolo rei i la recepta és molt semblant: podeu comprovar-ho comprant-ne un a A Casa Portuguesa, a Barcelona.

Més informació 

06 Candy canes

Candy canes

Canadà: bastonets de carmel

De bastons de caramel se’n troben a tot arreu, però els candy canes són una tradició canadenca que s’ha exportat arreu del món —a Edmonton, la capital d’Alberta, els han dedicat un carrer i tot—. Amb els colors típics del Nadal —vermell, verd i blanc—, a Barcelona en fan al Papa Bubble, una confiteria artesana del barri Gòtic.

Més informació 

07 Tamales

Tamales

Mèxic: embolicat en una fulla

Els tamales són uns farcells embolicats amb fulles de plàtan o de blat de moro típics de la cuina de molts països de l’Amèrica Llatina. A Mèxic tenen un protagonisme especial per Nadal i es preparen amb tota mena de farcits: de carn, de peix, vegetals, dolços... De fet, es diu que al país asteca n’hi ha més de 5.000 varietats. A la Tiendita Mexicana del Vallès, a Cerdanyola del Vallès, trobareu tot el que és necessari per fer-ne a casa.

Més informació 

08 Gubbröra

Gubbröra

Suècia: ous, anxoves i, es clar, anet

Les salaons de peix i l’anet són dos protagonistes de la gastronomia sueca i formen part del gubbröra, una de les receptes tradicionals del país escandinau, consistent en una pasta d’anxoves sueques —força diferents de les nostres—, ou i anet que se serveix amb pa. Al restaurant suec Pappa Sven podreu tastar aquesta i altres receptes del país!

Més informació 

  • Pappa Sven
  • Villarroel, 22. Barcelona.Tel. 93 292 82 39.
09 Eggnog

Eggnog

Austràlia: el còctel més nadalenc

Segur que heu sentit parlar moltes vegades del ponx d’ou. Doncs això és, precisament l’eggnog, un còctel que, per Nadal, agafa tot el protagonisme a molts països anglosaxons, com Austràlia. Aquesta beguda a base de brandi, ou, llet, vainilla i nou moscada us la serviran, si voleu, a la cocteleria Solange de Barcelona.

Més informació 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: