CUINA.CAT
21/12/2020Si voleu donar un punt cosmopolita a la celebració d’enguany, aquí teniu unes quantes propostes!
Tokyo-ya
Podríem pensar que un país en què el cristianisme és molt minoritari no celebra el Nadal. Però, en el cas del Japó, això no és veritat. En el vessant gastronòmic, per Nadal triomfa la visita a una cadena de menjar ràpid que serveix pollastre fregit i, des del punt de vista dolç, és tradició menjar Christmas cake, un pastís de pa de pessic, amb nata i maduixes. Si el voleu fer a casa, a la botiga Tokyo-ya de Barcelona hi trobareu tot el que us cal!
Més informació
Taste of America
Si sou aficionats als programes de decoració de la televisió, haureu vist que moltes cuines americanes tenen dos forns. Per què? Doncs per poder coure el gall dindi en un mentre es fa la resta del menjar en l’altre. En un país on tot es magnifica —també el menjar—, per Nadal, com per Acció de Gràcies, és tradició menjar gall dindi farcit. I els ingredients els podeu comprar a Taste of America, a Barcelona i Esplugues.
Més informació
Glühwein
Com que Catalunya és país de vins, ens sorprèn la possibilitat de beure’n de calent. Però a molts països centreeuropeus, com Alemanya, el vi calent i especiat, el glüwhein, és la millor manera de suportar les temperatures gèlides. Per tastar-lo aquí, el podeu preparar a casa –barrejant vi, canyella, sucre, anís i taronja— o anar a Devil’s Kitchen, un restaurant especialitzat en cuina alemanya.
Més informació
Christstollen
Si el vi calent és la millor manera de fer-nos passar el fred, la manera més interessant d’agafar energies és menjant el pa nadalenc per excel·lència. Es tracta del Christstollen, un pa amb panses i fruita confitada i cobert de sucre que forma part de la tradició del dia de Nadal a diversos països, com ara a Àustria. Aquí, el podeu comprar acabat de fer al Cruixent del Poblenou.
Més informació
A Casa Portuguesa
Si us pensàveu que el tortell de Reis era un invent català, us equivoqueu. Tampoc no és un invent portuguès, tot sigui dit, sinó que sembla que l’autoria és dels francesos. Sigui com sigui, de la mateixa manera que nosaltres el gaudim en dia de Reis, a Portugal i al Brasil en mengen tot el Nadal. En diuen bolo rei i la recepta és molt semblant: podeu comprovar-ho comprant-ne un a A Casa Portuguesa, a Barcelona.
Més informació
Candy canes
De bastons de caramel se’n troben a tot arreu, però els candy canes són una tradició canadenca que s’ha exportat arreu del món —a Edmonton, la capital d’Alberta, els han dedicat un carrer i tot—. Amb els colors típics del Nadal —vermell, verd i blanc—, a Barcelona en fan al Papa Bubble, una confiteria artesana del barri Gòtic.
Més informació
Tamales
Els tamales són uns farcells embolicats amb fulles de plàtan o de blat de moro típics de la cuina de molts països de l’Amèrica Llatina. A Mèxic tenen un protagonisme especial per Nadal i es preparen amb tota mena de farcits: de carn, de peix, vegetals, dolços... De fet, es diu que al país asteca n’hi ha més de 5.000 varietats. A la Tiendita Mexicana del Vallès, a Cerdanyola del Vallès, trobareu tot el que és necessari per fer-ne a casa.
Més informació
Gubbröra
Les salaons de peix i l’anet són dos protagonistes de la gastronomia sueca i formen part del gubbröra, una de les receptes tradicionals del país escandinau, consistent en una pasta d’anxoves sueques —força diferents de les nostres—, ou i anet que se serveix amb pa. Al restaurant suec Pappa Sven podreu tastar aquesta i altres receptes del país!
Més informació
Eggnog
Segur que heu sentit parlar moltes vegades del ponx d’ou. Doncs això és, precisament l’eggnog, un còctel que, per Nadal, agafa tot el protagonisme a molts països anglosaxons, com Austràlia. Aquesta beguda a base de brandi, ou, llet, vainilla i nou moscada us la serviran, si voleu, a la cocteleria Solange de Barcelona.
Més informació
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: