Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

9 restaurants de muntanya

L’hivern és un bon moment per visitar algunes de les serralades del país. De nord a sud i d’est a oest, recorrem el territori i ens aturem a agafar forces als restaurants de muntanya més acollidors

FERRAN CALDÉS

17/01/2019
01 Fogony

Fogony

Fogony (Pallars Jussà)

Si us ve de gust un àpat elaborat però respectant la cuina tradicional, el restaurant Fogony, a Sort, és ideal per a vosaltres. Des de fa 25 anys, han fet una triple aposta guanyadora: cuina creativa, cuina tradicional i productes de proximitat. Podreu triar entre el menú de degustació més creatiu i el menú slow food, i tot plegat ho podreu acompanyar amb algun dels 150 vins del celler.

Més informació

  • Fogony. Av. de la Generalitat, 45. Sort (Pallars Jussà). Tel. 973 62 12 25.
02 Cal Pauet

Cal Pauet

Cal Pauet (Alt Urgell)

Els cargols guisats, les amanides i els embotits elaborats per ells mateixos són la millor carta de presentació de Cal Pauet, un restaurant amb allotjament rural que us donarà la benvinguda a la part alta de la vall de Valira, a tocar del Principat d’Andorra. Lluny de la massificació de les pistes d’esquí, en aquest racó podreu relaxar-vos com cal, descansar i fer un àpat de muntanya com els que s’han fet sempre.

Més informació

  • Cal Pauet. Sant Joan Fumat. Valls de Valira (Alt Urgell). Tel. 973 35 34 84.
03 Casa Mercè

Casa Mercè

Casa Mercè (Montsec)

Mercè Camins té un restaurant en un poble de només quatre habitants, Fontdepou, a prop del coll d’Àger, però no para de servir plats als comensals, que s’aturen a Casa Mercè per tastar-hi cuina casolana de debò amb ingredients de proximitat, molts dels quals, com el paté, les melmelades i els licors, ha elaborat ella mateixa. Els podreu tastar amb plats tradicionals del territori.

Més informació

  • Casa Mercè. Únic, s/n.Fontdepou (Noguera).Tel. 973 29 20 32.
04 La Calèche

La Calèche

La Calèche (Cerdanya)

Per anar a la Calèche tindreu la sort d’haver de recórrer els carrerons de Llívia. I, quan hi arribeu, tindreu la sort de poder degustar algunes de les creacions de la carta, que aposta per la cuina creativa amb productes de proximitat. Propostes per compartir, amb receptes com el fals risotto, les patates braves, el carpaccio de vaca vella i l’ou amb sobrassada, mel i patates, entre d’altres.

Més informació

  • La Calèche. Travessera dels Forns, 10. Llívia (Cerdanya). Tel. 972 14 63 82.
05 Er Occitan

Er Occitan

Er Occitan (Aran)

Hi ha molts motius per visitar la Vall d’Aran en qualsevol moment de l’any, però els amants de la neu tenen predilecció per aquesta comarca a l’hivern. A Er Occitan tenen un menú de degustació elaborat amb productes de proximitat, una carta de cuina tradicional amb tocs creatius i, fins i tot, un menú sorpresa adaptat als gustos de cada comensal.

Més informació

  • Er Occitan. Major, 66. Bossòst (Vall d’Aran). Tel. 973 64 73 66.
06 Pep Cardona

Pep Cardona

Pep Cardona (Baix Camp)

Fa uns tres anys que el restaurant Pep Cardona va obrir les portes, amb un xef amb grans idees i molta creativitat, que es plasmen en cada un dels plats, amb elaboracions que entren pels ulls i que us sorprendran quan les tasteu, amb productes de temporada i de proximitat. Una cuina d’autor que no us deixarà indiferents.

Més informació

  • Pep Cardona. Nou del Pont, 9. Prades (Baix Camp). Tel. 977 86 82 36.
07 Can Net

Can Net

Can Net (Vallès Oriental)

Si us agrada fer passejades pel Montseny, apunteu-vos el nom d'aquest restaurant per recuperar forces. Can Net, a Fogars de Montclús, és un restaurant familiar que prepara receptes amb productes de temporada, ideal per fer una parada en el camí i que les nits del cap de setmana organitza sopars temàtics on també podreu gaudir de la tranquil·litat de l’entorn privilegiat on es troba.

Més informació

  • Can Net. Ctra. Vella de Santa Fe, 11. Fogars de Montclús (Vallès Oriental). Tel. 93 847 51 50. 
08 Fonda el Recó

Fonda el Recó

Fonda El Recó (Montsant)

La família Franquet us rebrà amb els braços oberts en aquesta fonda amb més de dos-cents anys d’història on cuinen receptes tradicionals de la gastronomia catalana. Actualment, els comensals han agafat el relleu dels traginers, que s’aturaven a la fonda per recuperar forces mentre feien el camí entre la plana de Lleida i el camp de Tarragona.

Més informació

  • Fonda El Recó. Pl. de la Vila, 10. Cornudella de Montsant (Priorat). Tel. 977 82 10 32. 
09 Ca l'Amador

Ca l'Amador

Ca l'Amador (Alt Urgell)

El 2015, el xef de Ca l’Amador, Diego Alías, va guanyar el premi al Millor Cuiner de l’Any, i des d’aquest petit restaurant de Josa de Cadí demostra, cada dia, per què va merèixer aquest reconeixement. Aquí hi tenien la casa pairal els seus avis i Alías ha apostat per una cuina molt personal, sense oblidar el vincle amb la muntanya.

Més informació

  • Ca l’Amador. Josa de Cadí (Alt Urgell). Tel. 973 37 00 46.
     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: