Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L'Andreuenc, de Barcelona, guanya la primera edició de la Lliga del Porc i la Forquilla

El restaurant barceloní s'ha imposat a la final del concurs, que ha enfrontat 12 propostes d'arreu del territori

Juli Alcoriza, de l'Andreuenc, amb el guardó de campió

Juli Alcoriza, de l'Andreuenc, amb el guardó de campió

Ja sabem qui fa el millor esmorzar de forquilla de Catalunya, perquè la primera edició de la Lliga del Porc i la Forquilla ja té guanyador. Es tracta del restaurant l'Andreuenc, de Barcelona, que ha obtingut la màxima puntuació de la final del concurs amb un plat de mar i muntanya de botifarra del perol, mongetes del ganxet i sípia bruta. La final s'ha celebrat aquest diumenge a Lleida coincidint amb la Fira de Sant Miquel i hi han assistit al voltant de 300 persones, que han pogut assaborir un bon esmorzar de forquilla mentre el jurat tastava i valorava els plats dels 12 restaurants finalistes. 

4 semifinals

La final de la Lliga del Porc i la Forquilla ha proclamat el guanyador entre els finalistes que han arribat a Lleida després de quatre semifinals territorials que s'han celebrat durant l'agost i el setembre. En cada semifinal, el jurat escollia tres finalistes, que s'han trobat a Lleida aquest cap de setmana per sotmetre's, ara sí, al veredicte definitiu del jurat. Un jurat que en aquesta final l'han format Jonathan Nuevo –d'Esmorzarsdeforquilla.cat–, el periodista Albert Molins, la sommelier Marta Clot i la directora de CUINA –Judith Càlix.

Els restaurants que han participat a la final són aquests:

Lleida:

  • Bar Lídia (Lleida): Carpaccio de Peus de Porc
  • Hostal Jaumet (Torà): Ofegat de la Segarra
  • CaLagneta Art i Vi (Cervera): Bikini de galta de porc a la xocolata a la pedra d'Agramunt, reducció de Pedro Ximenes i formatge Comté de trenta-sis mesos de curació

Tarragona:

  • Bar Cooperativa Elena (Catllar): Desossat de peus de porc amb botifarra negra
  • Cal Mellado (Constantí): Popietes de col farcides de potes de porc, sobrassada i bolets amb salsa de mel i mostassa
  • Fonda Montserrat (Cambrils): Peus de porc amb caragols i rovellons

Barcelona:

  • La Tasqueta de Cal Miguelín (Pla de Penedès): Bullit a la caldera
  • Ca l'Ignasi (Cantonigròs): Peus de porc desossats farcits d'enciam brut i bolets
  • L'Andreuenc (Barcelona): Mar i muntanya de botifarra del perol feta a casa, mongetes del ganxet i sípia bruta

Girona:

  • La Vall (Camprodon): Peus de porc amb prunes
  • Can Mascort (Quart): Mandonguilles amb rossinyols
  • Can Cassoles de Sempre (Llagostera): La Coca LALALA. La botifarra. La costella. La "panxeta". Rostit tradicional

Creada i organitzada pel periodista Rafa Gimena amb el suport del Grup de Sanejament Porcí, la Lliga del Porc i la Forquilla s'ha convertit en tot un èxit en aquesta primera edició, que de ben segur que tindrà continuïtat. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
293CUINA portada

AQUÍ NO ES LLENÇA RES! LES MILLORS IDEES PER APROFITAR ELS ALIMENTS

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Mar Gómez i Víctor Quintillà

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: