Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Arriba el Dia Internacional de la Garnatxa aquest divendres 19 de setembre

El celler Vinyes Domènech ho celebra amb els millors restaurants i vinoteques de Catalunya

Vinyes de garnatxa a Vinyes Domènech

Vinyes de garnatxa a Vinyes Domènech

El celler Vinyes Domènech celebra el XIII Dia Internacional de la Garnatxa posant en valor la biodiversitat i l’agricultura regenerativa. Aquest celler de la DO Montsant s’uneix a la celebració global del Dia Internacional de la Garnatxa, el divendres 19 de setembre, amb un homenatge especial a aquesta varietat de raïm mediterrània ancestral i a la seva relació amb el paisatge de la Serra de Llaberia.

Per aquest motiu, el celler obrirà al públic el dissabte 20 de setembre en una jornada especial per a tothom qui vulgui visitar les instal·lacions i gaudir de l’entorn. Per assistir-hi, només cal enviar un correu a enoturisme@vinyesdomenech.com indicant l’hora i el nombre de persones. 

Aquest 2025, la festa adquireix un nou accent que posa de relleu la importància de la biodiversitat, els microorganismes del sòl i les pràctiques d’agricultura regenerativa, que són l’ànima invisible en els vins de garnatxa de Vinyes Domènech. D’aquesta manera reafirma el compromís amb una viticultura que va més enllà del vi: un projecte que preserva i crea ecosistemes resilients davant el canvi climàtic. “Entenem la garnatxa com una varietat que parla l’idioma del nostre paisatge; és la veu viva d’un territori on la flora, els microorganismes i els llevats autòctons construeixen el caràcter dels nostres vins”, afirma Joan Ignasi Domènech, responsable del celler.

Durant les activitats del #GrenacheDay2025, es podran descobrir els vins elaborats amb diferents garnatxes que creixen en un entorn natural protegit, com Teixar: Vi de Finca Qualificada de garnatxa peluda, Rita, garnatxa blanca de vinyes velles, Empelts, garnatxa d’alçada, Furvus, garnatxa negra, o el Boig per tu, Bancal del Bosc i Vi d’Àmfora.

Experiències amb biodiversitat

Enguany, la celebració incorpora una edició especial de l’experiència “El Camí de les Aromes”, un recorregut sensorial que convida a entendre com les plantes autòctones i els llevats silvestres influeixen directament en les aromes i textures dels vins. Els participants que comparteixin les seves experiències amb l’etiqueta #GrenacheDay2025 i mencionin @vinyesdomenech a les xarxes socials podran entrar al sorteig d’un sopar maridatge per a dues persones, una caixa especial de Teixar, Vi de Finca Qualificada o una caixa d’Empelts Garnatxa Peluda 2022.

Tots els detalls sobre els restaurants adherits a aquesta jornada els trobeu seguint aquest enllaç. 

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
292CUINA portada

TOCA TORNAR A L'ESCOLA! IDEES I RECEPTES PERQUÈ ELS NENS APRENGUIN CUINANT

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Arnau Muñío

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: