Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Arriba el primer vi rosat del celler Clos Mogador

René Barbier Meyer presenta a Barcelona el primer vi rosat del celler Clos Mogador i augura que aquest tipus de vins anirà agafant espai a una terra eminentment de vins negres

René Barbier Meyer amb el primer rosat del celler Clos Mogador

René Barbier Meyer amb el primer rosat del celler Clos Mogador Margalida Ripoll

Que el Priorat és terra de vins negres ho sap tothom. Ho sabem a Catalunya i ho saben al món sencer, que aquesta petita terra ha aconseguit fer-se un nom i ha assolit un gran prestigi. Se’n fan de vins blancs i de vins rosats, però amb una proporció molt petita respecte als vins negres que es produeixen. No obstant això, Clos Mogador, un dels cellers icònics del Priorat, ha presentat el seu primer vi rosat. Es diu Gratallops i s’ha elaborat amb carinyena i garnatxa. I el seu responsable, René Barbier Meyer, afirma sense fissures que el futur d’aquesta zona vitivinícola passa pels vins blancs i pels vins rosats.

Clos Mogador és un dels anomenats ‘5 magnífics’, que van canviar la història del Priorat als anys noranta i és el primer celler que va certificar un Vi de Finca Qualificada a Catalunya. Per a la línia del celler és una gran novetat, tenint en compte que es tracta d’un perfil molt diferent del que han estat elaborant fins ara. “Per a Clos Mogador és molt nou i trencador, però jo ja fa 10 anys que faig rosats amb altres projectes i per a mi no és nou. A la DO Montsant vam fer Dido ‘La Solució Rosa’ i a la DOQ Priorat, Partida Pedrer, i si ho faig a Mogador és perquè n’estic molt convençut i perquè sé que agradarà molt. No és fruit de la improvisació, és un vi que està molt pensat i que ha vingut per quedar-se.

Els Cinc Magnífics de Clos Mogador

I és que Barbier té clar que el futur del Priorat passa pels rosats i també pels blancs; creu que la diversitat d’elaboracions que permeten són molt interessants. “En algunes zones, al llarg dels anys he pogut comprovar que en anyades especialment càlides i seques sempre m’ha costat fer un vi negre correcte i en canvi els blancs sortien bé. En situacions d’estrès els vins blancs i rosats m’han agradat molt”.

A més, considera que els vins blancs ofereixen un ventall d’opcions d’elaboració que els negres no tenen. “Estic convençut que la diversitat d’estils amb un blanc és molt més àmplia que amb un negre. Amb les pells, envellits en fusta, fets sota tel, etc., hi ha mil tècniques que permeten aconseguir molta complexitat, fins i tot, en vins joves. El que s’hauria d’ajustar és el preu perquè, per gastar-se diners, la gent continua pensant només en els vins negres”, assegura.

En aquest context i més en el Priorat, en què els vins prestigiosos continuen sent els negres, i els blancs i els rosats es consideren d’una categoria inferior, Barbier creu que “queda molta feina per fer per comunicar, però si aconsegueixes que la gent els tasti, els encanten; ara bé, en moltes ocasions ni tan sols saben que existeixen”. 

A la presentació del rosat Gratallops, que s’ha fet a l’espai Wito Euroselecció de Barcelona, també s’han pogut tastar altres vins del celler de l’anyada 2021, Nelin, Manyetes, també L’Espectacle, un vi que encara elabora directament René Barbier pare, i finalment, de l’anyada 2019, la Vinya del Vuit, el projecte col·lectiu de vuit amics.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: