CUINA.CAT
27/11/2019De la mà del Nadal arriben moltes activitats, te'n seleccionem algunes de gastronòmiques perquè assaboreixis cada moment!
Tòfona Thinkstock
Centelles celebra una nova edició de la Fira de la Tòfona, en què els visitants podran aprendre, comprar, tastar i divertir-se amb activitats relacionades amb aquest producte. La majoria dels actes previstos per a les jornades, com els tallers de cuina impartits per xefs de renom, són gratuïts. Enguany també es farà el cinquè Concurs de Gossos Tofonaires.
Taller de galetes
Món Sant Benet i la Fundació Alícia organitzen per als més petits de la casa tallers de cuina cada cap de setmana de desembre, on aprendran a fer galetes de mantega i gingebre amb unes formes molt especials. En faran la massa, l’estendran a les plates i les posaran al forn. I, quan les galetes es refredin, les decoraran amb xocolata, sucre i altres gormanderies per poder-se-les endur a casa i menjar-les amb tota la família!
Mercat de Prop
Preixana celebra la cinquena edició del De Prop, el mercat de productes agroalimentaris de proximitat del municipi. Hi participen desenes d’expositors d’arreu del territori que presenten els productes més tradicionals de cada racó. A més, hi haurà tallers de cuina i demostracions a càrrec d’alguns dels xefs més reconeguts del país i àpats populars oberts a tots els visitants de la fira.
Aperitiu de brie arrebossat amb melmelada de mango
El cicle gastronòmic (R)evolució a la Cuina es tanca al desembre amb un taller de Revolució humanística, en aquest cas 'El Nadal també pot ser vegetarià', de la mà d'Ana Casanova, de Love Food. Durant aquest taller s'elaboraran diversos plats d'aperitiu com a alternativa dels típics de carn i peix, i posteriorment es farà un tast.
Pa artesà
Breda organitza un conjunt d'activitats nadalenques com el pessebre vivent o l'arribada del tió, i a més a més dóna una vessant gastronòmica a aquestes festes oferint els millors productes artesans de Breda per gaudir-ne abans, durant i després de les festes.
Fira del Gall
Arriba la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, una celebració amb 355 anys d’història. S'hi pot viure de la criança a la degustació del gall del Penedès, distingit amb la indicació geogràfica protegida (IGP), i gaudir de vins de la DO Penedès. Enguany, hi haurà noves activitats pensades per al públic familiar de totes les edats.
Sopa de galets
Calafell celebra diversos actes relacionats amb el Nadal, en què la gastronomia té una funció destacada. Els restaurants del municipi que hi participen ofereixen un menú amb preu tancat basat en els plats típics d’aquesta època de l’any.
Fira Avícola del Prat
El Prat de Llobregat celebra la 46a edició de la Fira Avícola de la Raça Prat, una fira de proximitat, de quilòmetre zero, que mostra uns productes de la terra reconeguts i de qualitat, com són l’aviram de raça Prat i la carxofa Prat. Durant la fira, els periodistes gastronòmics Marc Orozco i Xènia Roset conduiran l’acte de lliurament dels premis als criadors del concurs d’exposició d’aviram Pota Blava. A més a més, es podrà visitar el Mercat de Pagès, on es vendran fruites i verdures de proximitat amb el segell de qualitat Producte FRESC del Parc Agrari.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.