Barcelona se suma enguany a la segona edició de la Ruta del Gelat Artesà de Grana Padano, amb 10 gelateries participants en les quals durant els mesos de juliol i agost s’homenatjarà la DOP de formatges més venuda del món d’una manera divertida i fresca per fer front a les altes temperatures de la temporada estival. Els establiments participants oferiran al públic una nova versió sorprenent, rica i molt nutritiva que no deixarà ningú indiferent. Les gelateries on es podrà trobar el gelat de formatge italià són dos establiments de La Glace, Cosi Duci, Heladería Sante, Cremeria Toscana, Gelaaati di Marco, Gocce di Latte, Kurimu, Manna Gelats i Parallelo. La ruta es duu a terme per segon cop a Madrid, on participen 15 establiments.
Nou mesos de maduració
Per a l’elaboració d’aquest gelat, la maduració del formatge grana padano és de nou mesos per obtenir un gust delicat i suau. Es tracta d’una maduració que aporta una gran versatilitat, ideal per a la cuina diària i el consum freqüent. La seva aroma i dolçor accentuades, semblantment a la llet i la nata, és el maridatge perfecte per elaborar els gelats, ja que aporta un sabor deliciós que recorda les terminacions d’aquest formatge italià sense perdre la frescor pròpia d’un gelat. Així mateix, l’adhesivitat, l’elasticitat i la friabilitat tan accentuades que caracteritzen aquesta maduració són els elements clau per seleccionar-lo en el procés d’elaboració dels gelats.
Grana Padano DOP està consolidada com la Denominació d’Origen Protegida de formatges més consumida del món. Es tracta d’un formatge artesà, sense gluten ni lactosa, amb una història que es remunta a fa 1.000 anys. La versatilitat a la cuina i el seu alt valor nutricional són les característiques fonamentals del formatge Grana Padano DOP. Aquest producte lacti a néixer a l’abadia de Chiaravalle, a pocs quilòmetres del sud de Milà. El seu nom ret homenatge a la seva textura granulosa (Grana) i a la regió de la qual prové (Padano fa al·lusió a la vall del Po).