Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Celler Kripta abandona la DO Cava i s’incorpora a Corpinnat

La marca col·lectiva Corpinnat ja engloba setze cellers que produeixen escumosos de llarga criança

La família Torelló del Celler Kripta, al mig, amb els president i vicepresident de Corpinnat a dreta i esquerra, respectivament

La família Torelló del Celler Kripta, al mig, amb els president i vicepresident de Corpinnat a dreta i esquerra, respectivament

Celler Kripta és des d’aquest matí membre de la marca col·lectiva Corpinnat després d’haver superat totes les auditories obligatòries. Just aquest dimecres ha deixat de formar part de la DO Cava, per això mateix durant uns mesos conviuran etiquetes diferents, fins que s'hagin exhaurit les que sortien amb el segell de Cava.

D’aquesta manera ja són setze els cellers del territori penedesenc que aplega el col·lectiu i que elaboren vins escumosos seguint el reglament que exigeix entre d’altres 100% de raïm ecològic, veremes manuals, vinificació íntegra a la propietat i llargues criances.

Des del seu naixement, el 10 d’abril del 2018 fins l’actualitat, Corpinnat ha anat integrant els següents cellers: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas, Bufadors, Cisteller, Viader, Mas de la Basserola i, des d’avui, Celler Kripta.

L’herència del treball

Quan el 1978, Agustí Torelló Mata elabora la primera ampolla de Kripta, i surt al mercat amb una inusual criança de 5 anys, culmina una trajectòria personal de 40 anys de treball. Fill de sastres i músics, va començar a treballar als 13 anys amb l’única herència del seu treball i la tenacitat per aprendre viatjant per tot el món on s’elaboren escumosos.  

Fundador de la Confraria del Cava, president de l’Associació Catalana d’Enòlegs i reconegut com a un dels grans enòlegs del país, el 1986 va inaugurar les noves caves que avui són Celler Kripta amb un respecte absolut per les varietats autòctones i els terrers del Penedès.

Amb la seva entrada a Corpinnat, Celler Kripta vol donar valor a la singularitat dels vins del Penedès i a una manera d’elaborar que enllaça tradició i tecnologia per aconseguir els millors escumosos.  Celler Kripta és el treball d’una família que avui és ja de tercera generació: la Gemma, l’Àlex, el Marc, la Sofia i la Sara Torelló son hereus de la trajectòria personal de l’Agustí Torelló Mata que ha fet dels escumosos, la seva passió de vida.

Sobre la vinculació amb la DO Cava, des de Kripta recorden "vam néixer amb el cava, hem crescut amb el cava i avui comencen un nou camí assumint el llegat de la pròpia història com a part irrenunciable de la nostra realitat i una base ineludible del nostre futur".  També justifiquen la decisió adduint que la història d'avui no és la mateixa de fa 40 anys i que "ara les gran empreses líders del sector no estan vinculades al Penedès, hi ha una altra filosofia, una altra realitat i és el moment de mirar cap al futur amb el canvi generacional del celler, mantenint les nostres arrels al Penedès com un dels pilars essencials que ens identifica", detallen en un comunicat. 

La identitat pròpia del territori

Celler Kripta elabora tots els seus escumosos a partir de vins elaborats al celler, amb verema 100% manual i amb certificació ecològica i vegana. Va ser el primer celler en indicar a totes les ampolles la data de degollament i mantenir-se fidel a les varietats autòctones tradicionals i úniques dels Penedès: macabeu, xarel·lo i parellada, tret identitari del celler que avui elabora 500.000 ampolles d’escumosos de llarga criança presents a més de 30 països.  

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: