El Tête de Moine AOP, reconegut pel seu sabor i característic tall en forma de flor, només s'elabora a 10 formatgeries d'una manera totalment artesanal. Ara, el Cheese Chef's Challenge té l'objectiu de trobar el millor plat de Barcelona elaborat amb aquest formatge únic.
Del 7 al 20 de març, deu reconeguts restaurants de Barcelona –Casa Amàlia, Casa Xica, Contracorrent, Cruix, Fonda Pepa, Insolent, Mantis, My Fucking Restaurant, Palo Verde i Windsor– competiran per aconseguir el guardó a millor creació amb Tête de Moine AOP.
Una jornada de propostes innovadores
Cada establiment participant proposarà plats innovadors, com el tortel·loni de foie micuit i mel amb salsa cremosa de Tête de Moine AOP de Casa Amàlia, la coca de polenta cruixent amb calçots i romesco del restaurant Contracorrent o el carpaccio d'albergínia amb trufa i pinyons del Windsor. Totes les creacions estaran disponibles fora de carta o en menús de degustació, amb preus d'entre 9,90 € i 23,70 €.
El 20 de març, un jurat d'experts format per periodistes, xefs, sommeliers i especialistes en formatge anunciarà els sis plats finalistes a través de les xarxes socials de Quesos de Suiza. La gran final se celebrarà el 27 de març, coincidint amb el Dia Mundial del Formatge, en un sopar a Casa Amàlia (Port Vell). Els assistents a la gala podran degustar les sis creacions finalistes en un menú especial que inclou una proposta dolça de Jon Cake, amb el seu famós pastís de formatge de Tête de Moine AOP.
Podeu trobar-ne tota la informació i fer la reserva de les taules a les webs dels restaurants. A més, podeu assistir a la gran final del dia 27 comprant les entrades a la web de Casa Amàlia.