Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Cinc noves referències se sumen a l'elit dels vins catalans

Vins de Torre del Veguer, Herència Altés, Collbaix, Oller del Mas i Orto Vins completen la llista dels Vins de Finca Qualificada, els 'top' de Catalunya

Els nous Vins de Finca Qualificada catalans

Els nous Vins de Finca Qualificada catalans

Raïms de la immortalitat del celler Torre del Veguer (DO Penedès), Serra Blanc del celler Herència Altés (DO Terra Alta), Singular Blanc del celler Collbaix (DO Pla de Bages), Especial Picapoll Negre del celler Oller del Mas (DO Pla de Bages) i Tallades de Cal Nicolau del celler Orto Vins (DO Montsant) són els nous Vins de Finca Qualificada, la màxima distinció de qualitat que atorga l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). 

Ara ja en són dinou en total i reben aquest qualificatiu perquè compleixen una sèrie de requisits molt estrictes que els col·loquen en l'elit dels vins catalans, al cim de la piràmide de qualitat. 

Han de ser vins que tinguin una antiguitat mínima de 10 anys, elaborats amb raïm de vinyes de baix rendiment i a un celler que no estigui gaire lluny de la finca. Han de tenir una nota molt alta del comitè de tast de la denominació d'origen a la qual pertanyen i s'ha de poder garantir una traçabilitat especial des de la producció fins a la comercialització.

Acte al Palau de Pedralbes

L'acte de lliurament de les noves distincions s'ha fet aquest dilluns al Palau de Pedralbes amb la presència de la directora de l'INCAVI, Alba Balcells, i del conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, i s'ha completat amb un tast dels nous Vins de Finca Qualificada, dirigit per Toni Albiol, Millor sommelier de Catalunya 2023. 

La periodista i col·laboradora de CUINA Ruth Troyano ha fet de mestra de cerimònies i ha redactat els textos literaris que han acompanyat les presentacions de cada un dels vins que han rebut aquesta distinció. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: