Ens hem proposat lluitar contra el tòpic que els dolços no poden ser saludables. Cada vegada en tenim més mostres i hem recorregut els carrers de Barcelona per trobar pastisseries veganes, sense gluten, amb productes ecològics... tot plegat molt saludable.
Jansana Enrique Marco
La família Jansana fa més de 90 anys que elabora pastissos a l'obrador que té a Santa Perpètua de Mogoda. Fa uns anys, l'actual propietari del negoci, Antoni Jansana, i la seva dona, Conchi Riera, van decidir apostar per reconvertir el negoci per fer exclusivament productes sense gluten. Poc després, van obrir una botiga a l'Eixample de Barcelona, on venen pastissos, brioixeria i pa sense gluten que arriben frescos, cada dia, de l'obrador del Vallès Occidental.
Jansana Gluten Free
Balmes, 106 Barcelona.
Tel. 93 170 07 14
www.glutenfree.cat
La Besnéta Enrique Marco
Daniela Calcagno i Albert Martínez van obrir aquesta pastisseria el 2015. La Daniela feia pastissos amb la seva besàvia a l'Argentina des que tenia tres anys, i el repte fonamental va ser elaborar-los amb ingredients 100% vegans. Ho han fet tan bé que, tres anys després, La Besnéta s'ha convertit en un dels establiments de referència del veganisme a Barcelona, tot i que cada vegada tenen més clients que no són vegans. Fan pastissos de tota mena, però confessen que els clients —i ells mateixos— tenen una predilecció especial pel 'carrot cake' i per les galetes de xocolata.
La Besnéta
Torrijos, 37. Barcelona.
Tel. 93 415 38 39
www.labesneta.com
Gisela Enrique Marco
Després de vendre uns anys els pastissos per Internet, fa només uns mesos la Gisela Izard va obrir aquesta botiga al barri de les Corts. Tots els prodcutes són biològics (elaborats amb productes naturals i ecològics), sense sucre afegit (la mateixa fruita que porten els endolceix), vegans i sense gluten. Fa pastissos salats, com els panadons de tomàquet i ceba i els de carbassó, i dolços, com els de fruita de temporada, el de xocolata i el de pastanaga. A més, imparteix tallers perquè tothom pugui aprendre a fer-los.
Gisela
Fígols, 27-29. Barcelona.
Tel. 93 518 81 95.
www.pastelvegano.com
Frolis
Silvina i Edgardo somiaven amb una pastisseria on tots els doços i ingredients de les seves receptes fossin bons, nutritius i saludables. Com diuen els seus propietaris, "pastissos que els nens puguin portar a l'escola cada dia". Totes les seves receptes es fan amb substituts del sucre blanc, com ara mel, dàtils, fruites, sucre de coco i xarops, que no emmascaren el gust i no resulten excessivament dolços.
Frolis
Aragó, 123. Barcelona.
93 525 00 44.
www.frolisbarcelona.com
Pasticelía
Pasticelía és un projecte emprès per Cristina Casadejús i Cristina Castrillo. Casadejús coneix bé el tema de la celiaquia —els seus fills són celíacs—, i a la pastisseria prepara els pastissos sense gluten que preparava per als seus fills. En aquesta pastisseria, hi trobem una gran varietat de productes sense gluten, tota mena de pastissos, galetes i dolços.
Pasticelía
París, 165. Barcelona.
Tel. 93 159 79 59
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: