Troba la teva recepta

Cinc pastisseries saludables per caure en la temptació

Els dolços poden ser saludables, podem ser llaminers i cuidar-nos alhora

01/08/2018

Ens hem proposat lluitar contra el tòpic que els dolços no poden ser saludables. Cada vegada en tenim més mostres i hem recorregut els carrers de Barcelona per trobar pastisseries veganes, sense gluten, amb productes ecològics... tot plegat molt saludable.

01 Jansana

Jansana Enrique Marco

Jansana

La família Jansana fa més de 90 anys que elabora pastissos a l'obrador que té a Santa Perpètua de Mogoda. Fa uns anys, l'actual propietari del negoci, Antoni Jansana, i la seva dona, Conchi Riera, van decidir apostar per reconvertir el negoci per fer exclusivament productes sense gluten. Poc després, van obrir una botiga a l'Eixample de Barcelona, on venen pastissos, brioixeria i pa sense gluten que arriben frescos, cada dia, de l'obrador del Vallès Occidental.

Jansana Gluten Free 
Balmes, 106 Barcelona.
Tel. 93 170 07 14
​www.glutenfree.cat

02 La Besnéta

La Besnéta Enrique Marco

La Besnéta

Daniela Calcagno i Albert Martínez van obrir aquesta pastisseria el 2015. La Daniela feia pastissos amb la seva besàvia a l'Argentina des que tenia tres anys, i el repte fonamental va ser elaborar-los amb ingredients 100% vegans. Ho han fet tan bé que, tres anys després, La Besnéta s'ha convertit en un dels establiments de referència del veganisme a Barcelona, tot i que cada vegada tenen més clients que no són vegans. Fan pastissos de tota mena, però confessen que els clients —i ells mateixos— tenen una predilecció especial pel 'carrot cake' i per les galetes de xocolata.  

La Besnéta 
Torrijos, 37. Barcelona.
Tel. 93 415 38 39 
www.labesneta.com

03 Gisela

Gisela Enrique Marco

Gisela

Després de vendre uns anys els pastissos per Internet, fa només uns mesos la Gisela Izard va obrir aquesta botiga al barri de les Corts. Tots els prodcutes són biològics (elaborats amb productes naturals i ecològics), sense sucre afegit (la mateixa fruita que porten els endolceix), vegans i sense gluten. Fa pastissos salats, com els panadons de tomàquet i ceba i els de carbassó, i dolços, com els de fruita de temporada, el de xocolata i el de pastanaga. A més, imparteix tallers perquè tothom pugui aprendre a fer-los.

Gisela 
Fígols, 27-29. Barcelona.
Tel. 93 518 81 95.
www.pastelvegano.com

04 Frolis

Frolis

Frolis

Silvina i Edgardo somiaven amb una pastisseria on tots els doços i ingredients de les seves receptes fossin bons, nutritius i saludables. Com diuen els seus propietaris, "pastissos que els nens puguin portar a l'escola cada dia". Totes les seves receptes es fan amb substituts del sucre blanc, com ara mel, dàtils, fruites, sucre de coco i xarops, que no emmascaren el gust i no resulten excessivament dolços.

Frolis
Aragó, 123. Barcelona.
93 525 00 44.
www.frolisbarcelona.com

05 Pasticelía

Pasticelía

Pasticelía

Pasticelía és un projecte emprès per Cristina Casadejús i Cristina Castrillo. Casadejús coneix bé el tema de la celiaquia —els seus fills són celíacs—, i a la pastisseria prepara els pastissos sense gluten que preparava per als seus fills. En aquesta pastisseria, hi trobem una gran varietat de productes sense gluten, tota mena de pastissos, galetes i dolços. 

Pasticelía 
París, 165. Barcelona. 
Tel. 93 159 79 59

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 set - 20 oct

Oktoberfest 2018

Entre el 29 de setembre i el 20 d'octubre, Calella s'omplirà de música, diversió i una oferta gastronòmica...

20 oct

Enotast. Preparem la Castanyada

Passa un matí de dissabte diferent aprenent a apreciar els productes amb DO d’Alella. Els adults podran...

20 oct

Tast de vins i recital de poesia

El restaurant Robert de Nola, a Caldes de Montbui, organitza un tast de vins acompanyat de productes de proximitat...

20 oct

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto