L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha acollit aquest dilluns 3 de maig la jornada de tast del 55è Concurs Tastavins DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès i amb el suport tècnic de la Denominació d’Origen Penedès. En l’edició d’enguany, hi han participat una cinquantena de cellers –una xifra rècord– que han presentat un 50% més de mostres en relació amb l’any anterior. És per aquest motiu que el panel de tastadors d’aquesta edició s’ha ampliat fins a arribar a la trentena de participants entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues del sector i de gran consum. Seguint amb la normativa sanitària, el tast s’ha desenvolupat tenint especial cura de les mesures d’higiene i seguretat per a tots els participants.
L’excel·lència dels vins Penedès a concurs
“Després d’un any difícil, estem molt contents de poder-nos retrobar per tastar el gran potencial vinícola que s’elabora al Penedès”; així ha donat la benvinguda el president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, al panel de tastadors de la 55è edició del concurs. Per la seva part, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha destacat la importància de seguir “retrobant-nos en esdeveniments com aquest, per seguir treballant i difonent l’excel·lència dels vins Penedès”.
El tast s’ha desenvolupat a la seu de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Com en les darreres edicions, l’Acadèmia Tastavins DO Penedès ha volgut posar molt èmfasi en la configuració del panel de tastadors perquè sigui fortament professional. La trentena de tastadors han destacat l’alt nivell dels vins Penedès que han provat. Tots ells han coincidit que la difícil etapa que han viscut els cellers recentment els ha empès a elaborar vins amb molta més personalitat i sofisticació.
Després d’una entrega de premis atípica en la darrera edició, enguany l’acte d’entrega de premis tornarà a l’Auditori de Vilafranca i, com a novetat, serà retransmès en directe per Penedès TV. L’acte tindrà lloc el proper 14 de maig a les vuit del vespre, amb l’assistència dels cellers guardonats.