Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els cítrics que has de tenir al rebost

Amb aquestes fruites passareu millor l'hivern

CUINA.CAT

18/12/2019

Taronja, mandarina, llimona... són fruites de tardor i hivern. Parlem d'aquestes i d'altres menys conegudes!

01 Mandarines / Thinkstock

Mandarines / Thinkstock

Mandarina

És el cítric que més vitamina A aporta. El percentatge de sucres simples que conté fa que sigui menys àcida i, a més, la converteixen en un bon substitut dels edulcorants químics i refinats. És molt tova i fàcil de pelar. 

02 Taronja Valencia Late

Taronja Valencia Late

Taronja

Dins dels cítrics, és la reina de la vitamina C. En tenim una gran producció aquí, a tocar, al País Valencià, on se'n produeixen tres milions de tones a l'any. Això sí, pelar-les demana el seu esforç, ja que la pela està arrelada als grills i és més gruixuda, però el seu gustet àcid fa que valgui la pena!

 

03 Llimona

Llimona

Llimona

La mengem acompanyada, ja que té un gust molt àcid. Pot condimentar plats, postres, begudes i vinagretes. Es fa servir per curar el mal de coll i la mala circulació, i prevé les pedres als ronyons i l’activitat negativa dels radicals lliures que produeixen l’envelliment de l’organisme. 

04 Aranja

Aranja

Aranja

Tot i que a la nostra cuina no és gaire comuna, se’n poden fer moltes receptes, com amanides, carn i peix. Entre els seus beneficis, podem destacar que augmenta les defenses, té efecte laxant i millora el trànsit intestinal.

 

05 Llima

Llima

Llima

És la germana de la llimona, ja que té un aspecte molt semblant, però es distingeixen molt fàcilment per la mida més reduïda i el color verdós de la llima. És molt poc calòrica i només se’n consumeix el suc. A part d’incorporar-la a còctels, complementa moltes receptes llatines, com els tacos.

06 Poncem

Poncem

Poncem

És d’origen persa i té un gust semblant a la llimona. És un fruit gros que pot arribar a fer 25 cm de longitud i a pesar 4 kg, però té molt poc suc. D'aquest se’n fa un xarop per tractar la migranya i de la pela se’n fa confitura. 

 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto