Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Clàssic Penedès inicia els tràmits per ser la propera DO catalana

Els seus escumosos són 100% ecològics, 100% reserva i 100% Penedès

Els xefs Joan Roca, Massimo Bottura, Mauro Colagreco i Nandu Jubany brindant amb els representants dels cellers de Clàssic Penedès, al Fòrum Gastronòmic

Els xefs Joan Roca, Massimo Bottura, Mauro Colagreco i Nandu Jubany brindant amb els representants dels cellers de Clàssic Penedès, al Fòrum Gastronòmic

Clàssic Penedès ha iniciat els tràmits per convertir-se en una nova denominació d’origen vinícola de Catalunya. De moment, però, aquests vins escumosos continuen dins de la DO Penedès i gaudeixen de tots els avantatges qualitatius de formar part d’una DO. Així es va presentar durant el Fòrum Gastronòmic de Girona celebrat del 13 al 15 de març, on els diferents cellers van explicar públicament els valors de Clàssic Penedès i el procés per esdevenir una DO independent.

Bombolles d’​alta qualitat

En aquest sentit, a finals del 2021, la DO Penedès presentava el seu Pla estratègic 2030, on es feien evidents les diferències estratègiques entre els vins tranquils i escumosos, ja no només des del punt de vista productiu, sinó també pel que fa a les polítiques comercials i de mercats. Davant d’aquest fet, el Pla estratègic preveu traçar un nou camí per als vins escumosos i crear una nova denominació d’origen exclusiva per a vins de bombolles d’alta qualitat del Penedès.

Clàssic Penedès són els vins escumosos emparats per la DO Penedès que segueixen el mètode tradicional i ancestral d’elaboració. Les principals característiques d’aquests escumosos són l’elaboració 100% ecològica, la criança 100% reserva i l’origen 100% Penedès. Aquests tres punts, juntament amb la realitat vitícola del territori, converteixen el Penedès en una de les zones de vins escumosos més importants del món.

Varietats autòctones

Els escumosos Clàssic Penedès van néixer amb la garantia de respectar una agricultura que s’integra en el medi, utilitzant mètodes tradicionals de conreu i tècniques 100% ecològiques. De fet, la DO Penedès és la primera DO 100% ecològica del món pel que fa als vins escumosos de qualitat. Una altra de les característiques dels Clàssic Penedès és la utilització de varietats autòctones de raïm per fer els vins escumosos.

Penedès, zona d’​escumosos

Des de finals del segle XIX, s’han elaborat vins escumosos a la zona del Penedès d’una manera continuada. Aquest fet històric, juntament amb la realitat vitícola del territori, posiciona el Penedès com una de les zones de vins escumosos més importants del món. La creació d’una nova denominació d’origen de vins escumosos del Penedès permetrà transmetre aquesta potencialitat territorial i la seva història.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: